Opuštanje pred finiš sezone

Igrači Barcelone se okupili kod Messija, Pjanić u taksiju

Haris Zilić

Barcelona iza sebe ima tešku i turbulentnu sezonu.

Katalonci su u utrci za titulu u Španiji, a posebno je navijače pogodilo ispadanje u Ligi prvaka. Nakon trijumfa protiv Valencije za vikend rezultatom 2:3, igrači Barcelone su odlučili da se malo opuste pred odlučujuće bitke u La Ligi.

Lionel Messi je organizovao roštilj i druženje u svojoj kući, gdje je došla cijela ekipa.

Svi igrači Barcelone su došli privatnim automobilima, a naš Miralem Pjanić i još jedan od prvotimaca došli su taksijem na feštu kod Messija.

Koemann se nije protivio ovom okupljanju, smatra da igrači trebaju napuniti baterije za finiš sezone, a već naredno kolo ih očekuje derbi sa Atleticom koji može odlučiti i prvaka Španije.

Španski mediji su već digli "prašinu", smatrajući da ovakva okupljanja nisu primjerena u vrijeme pandemije koronavirusa. Oglasila se i katalonska vlada koja je rekla da igrači poštuju mjere jer je samo na okupljanju bio tim Barcelone, odnosno igrači koji i na treninzima i u kampu Barcelone borave zajedno, ali će svakako morati u srijedu obaviti testove na koronavirus.

Da li će ovakav vid opuštanja donijeti željene rezultate katalonskom divu saznat ćemo krajem maja.

Barcelona je već najavila određene igračke promjene na ljeto, a atitula prvaka Španije bi bila ogromna gledajući situaciju u kojoj su se nalazili Katalonci tokom cijele sezone. Podsjetimo Barcelona će u preostala četiri kola Primere voditi grčevitu borbu za titulu sa Realom, Atleticom i Sevillom, međutim, ako savladaju Jorgandžije za vikend  do kraja sezone bi imali sve u svojim rukama.

Igra ne izgleda sigurno, a tome svjedoči kiks i proaz od Granade rezultatom 1:2 ,kojeg su ublažili teškim trijumfom protiv Valencije rezultatom 2:3.

La Liga je svakako najzanimljivija u Ligama petice, kada je u pitanju borba za titulu.

Ako Katalonci uzmu titulu to će biti i novi trofej u karijeri za našeg Miralema Pjanića, koji je titule već osvajao u dresu Juventusa koji je prethodnih godina dominirao u Seriji A. Pjanić nema značajnu minutažu ove sezone u dresu Barcelone pa je i njegova sudbina na Nou Campu neizvjesna po završetku sezone.

U Barci ne igra, ali reputacija ne blijedi: Najbolji trener današnjice želi Pjanića!

Za Miralema Pjanića bi se moglo reći da je otpisan u Barceloni pošto već sedmicama ne igra te sa klupe za rezerviste posmatra svoje saigrače na terenu.

Iako se za njegovu avanturu u Barceloni može reći da je promašaj, njegova reputacija na međunardnom nivou uopšte ne blijedi. Barem, prema transfer glasinama.

Naime, kasno sinoć mediji u Španiji su objavili vijest da se Pjanić nalazi na listi želja ni manje ni više nego Pepa Guardiole, za mnoge najboljeg trenera današnjice koji već godinama uspješno radi u Manchester Cityju.

Građani su traže dostojnu zamjenu za Fernandinha koji je odavno ušao u jesen karijere. Ovih dana će proslaviti 36. rođendan i kak osada stvari stoje odlazi na kraju sezone kao slobodan igrač.

Bez obzira što iza sebe ima sezonu za zaborav (bez gola i asistencije na 28 nastupa op.a.) Pjanić je i dalje igrač svjetske klase jer se sjajne godine u Italiji ne mogu tek tako baciti niz provaliju.

Iskusni 31-godišnjak je taktički sazrio pod vodstovom Maxa Allegrija u Juventusu, oduvijek ga je krasila sjajna tehnika i sigurno je da bi se u Manchster Cityju ravnopravno borio za svoju poziciju.

Prema informacijama iz Španije kao konkurenciju Rodriju poslije izvjesnog odlaska Fernandihna, osim u Pjaniću, Guardiola vidi još Kalvinu Phillipsu (Leeds United) i Ismaealu Bennaceru (Milan).

Inače, jučer se pojavila i vijest da je Koeman zatražio prodaju Pjanića što je možda i trenutno najbolje rješenje jer je pred našim asem još nekoliko vrhunskih sezona i sigurno nije dao svoju posljednju riječ.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. veznjak je plaćen 60 miliona eura, a Barcelona će kako bi amortizovala transfer, zahtjevati 45 miliona.Iskusni 31-godišnjak bi karijeru mogao nastaviti u Premiershipu što bi bila četvrta Liga petice nakon što je igrao u Seriji A i Ligue 1.

Za Pjanića navodno od ranije interes pokazuje i Everton Carla Ancelottija, a neki spominju i moguću zamjenu s Manchester Unitedom za Paula Pogbu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.