Foto - Screenshot

Epilog sukoba

Njemu više nije do protesta: Policija u Manchesteru brutalno pretukla navijača Uniteda

Midhat Šljivak

Veliki derbi engleskog fudbala između Manchestera i Liverpoola, koji se trebao igrati u nedjelju na Old Traffordu, odgođen je zbog navijačkih nereda.

Navijači Uniteda su iz protesta prema vlasnicima kluba - porodici Glazer, napravili velike nerede ispred Old Trafforda, a provalili su i na teren, zbog čega je na kraju meč odgođen.

Rukovodstvo Premier lige odlučilo je da se meč pomjeri za drugi datum. Nisu mogli garantovati sigurnost prisutnih na terenu, a proteste su obilježili i sukobi navijača sa policijom.

Jedan policajac je zadobio tešku posjekotinu lica. Njega su navijači Uniteda povrijedili bocom i on je prebačen u bolnicu sa povredom koja će mu, prema navodima policije, promijeniti život.

Nisu ni policajci ostali dužni navijačima Uniteda. Pojavio se video koji pokazuje kako policajci prebijaju jednog od njih i neimenovani 28-godišnjak se nije dobro proveo.

On je uhapšen tokom nereda, a njegova djevojka tvrdi da su mu policajci slomili vilicu i povrijedili rebra.

"Policija me stalno zove, ali ništa konkretno mi ne govore. Rekli su mi da je u bolnici, ali nisu znali u kojoj. On me potom nazavao i rekao je da su mu slomili vilicu i da ima napuknuće rebara. Ovo je odvratno. Nisu ga trebali udarati na takav način", rekla je ona.

Policija sa druge strane tvrdi da je 28-godišnjak uhapšen jer je vršio krivično djelo u toku protesta. Pokušao je opljačkati automobil.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vidjeli smo snimak koji kruži društvenim mrežama u kojem policajci hapse 28-godišnjaka zbog sumnje na pljačku automobila i izazivanja nereda. On će ostati u pritvoru. Ispitat ćemo sve okolnosti koje su se dešavale prilikom hapšenja", saopšteno je iz policije.

Premier liga će uskoro donijeti odluku o novom datumu utakmice, a vidjet ćemo hoće li United dobiti neku dodatnu kaznu zbog svega što se dešavalo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.