Foto - EPA

Pitat će se i za transfere

Nagelsmann će u Bayernu imati slobodu kao niko ranije

Midhat Šljivak

Julian Nagelsmann predvodit će od naredne sezone minhenski Bayern.

Sjajni 33-godišnji stručnjak preuzima ekipu od Hansija Flicka koji će vjerovatno postati novi selektor Njemačke i imat će šansu da vodi najveći njemački klub.

Hasan Salihamidžić ima velike zasluge za angažovanje Nagelsmanna. On je sve završio, a budući predsjednik Oliver Kahn je ovjerio saradnju sa mladim trenerom i od naredne sezone počinje nova era Bayerna.

Nagelsmann će imati poseban tretman u Minhenu, a imat će mogućnost i da sa rukovodstvom kluba učestvuje u transferima koji su planirani, što nijedan trener ranije nije mogao.

U Bayernu je oduvijek rukovodstvo kluba odlučivalo o transferima. Treneri nisu imali gotovo nikakav utjecaj na dovođenje fudbalera i ekipu su kreirali sa igračima koju su im čelnici kluba omogućili.

Zbog toga su Hasan Salihamidžić i Hansi Flick ušli u sukob. Brazzo nije želio da se Flick miješa u posao, a ovaj je nakon svega odlučio da ode nakon godine i po na klupi.

Međutim, Bild tvrdi da će situacija sa Nagelsmannom biti drugačija. On će imati podršku Salihamidžića kada su želje u pitanju i Hasan će mu pokušati ispuniti želje.

Nagelsmann je već saopštio rukovodstvu kluba kako će mu biti potrebno nekoliko novih fudbalera u timu, a ostaje nam da vidimo koga će mladi stručnjak odabrati kao svoja pojačanja.

Nagelsmann zatražio dvojicu fudbalera

Ovaj 33-godišnjak naslijedit će Hansija Flicka na klupi bavarskog velikana, a Bavarci su navodno za njegove usluge ekipi RB Leipziga pristali isplatiti cifru između 15 i 20 miliona eura.

Nagelsmann je bio prvi izbor Bayerna nakon što je Flick odlučio da ode iz kluba, a zatim su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn završili posao i on je imenovan kao novi trener kluba.

Navodno, Nagelsmann je od čelnih ljudi Bayerna zatražio i da mu dovedu dvojicu fudbalera iz RB Leipziga. U svojoj ekipi želi vidjeti Marcela Sabitzera i Emila Forsberga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi stručnjak izuzetno cijeni ove fudbalere. Vjeruje da bi se oni odlično uklopili u tim kojeg će voditi, ali vidjet ćemo hoće li mu klub izaći u susret.

Za ovu dvojicu fudbalera bit će potrebno izdvojiti više od 60 miliona eura, a podsjetimo, Bayern je već ranije završio transfer francuskog štopera iz RB Leipziga Dayota Upamecana, kojeg su platili preko 40 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.