Nagelsmannova prva želja je nogometaš Liverpoola

Wijnaldum na meti Nijemca

Nagelsmannova prva želja je nogometaš Liverpoola

E. Škorić

Julian Nagelsmann bit će trener minhenskog Bayerna od sljedeće sezone.

33-godišnjak će na klupi Bayerna naslijediti Hansija Flicka i njemački velikan je tu vijest saopštio prije nekoliko dana. Flick je imao nesuglasice sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžiće, uz to se ukazala i šansa da vodi reprezentaciju Njemačke, pa je dogovoreno da on ipak napusti Minhen.

Nagelsmann se čini kao pravo dugoročno rješenje za Bayern, a ovaj proslavljeni trener koji će imati priliku da osvoji Kup sa Leipzigom (igraju finale protiv Borussije Dortmund op.a) već je počeo da pravi tim za novu sezonu.

Prema pisanju Bilda, Nagelsmannova prva želja je veznjak Liverpoola Georginio Wijnaldum, kojem ističe ugovor s Redsima na kraju sezone i može bez odštete otići u bilo koji klub.

Nema sumnje da bi i sam reprezentativac Nizozemske volio jedan takav izazov u karijeri, ali Bayernu ne ide u prilog to što je igrač odavno na meti Barcelone i Ronalda Koemana, koji je Wijnalduma vodio u reprezentaciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim toga, bit će problem i s financijske strane, jer pitanje je može li mu Bayern ponuditi ono što ima u Liverpoolu. S obzirom na novonastalu krizu, u Minhenu nemaju želju da prave nepotrebne i velike troškove. Nagelsmann je za Wijnaldumov dolazak, pa ostaje da se vidi hoće li mu se želja na kraju i ostvariti.

Georginio Wijnaldum pridružio se Liverpoolu 2016. godine iz Newcastle Uniteda. Od tada je za Redse odigrao u 232 utakmice, u kojima je postigao 22 gola i 16 asistencija. Ima i 73 nastupa i 22 gola za reprezentaciju Nizozemske, s kojom je bio treći na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Len
Prvo Forsberg i Sabitzer, pa Mukiele, evo sad ovaj. Sport Sport sve zna, najveci uspjeh novinara Dileta....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi