Foto - Screenshot

Tražili su penal

Pogledajte situaciju u kaznenom prostoru koja je izazvala velike proteste igrača Sarajeva na Tušnju

Midhat Šljivak

Sarajevo je danas na Tušnju remiziralo sa Tuzla Cityjem rezultatom 1:1.

Duel 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine donio je dosta uzbuđenja, a na kraju gosti nose bod zahvaljujući sjajnom golmanu Vladanu Kovačeviću koji je imao nekoliko fenomenalnih odbrana.

Gosti nisu zadovoljni suđenjem Dragana Petrovića iz Banja Luke u ovom meču. Smatrali su da je prestrogo isključio Mirka Oremuša, te da je imao nekoliko diskutabilnih odluka.

U 83. minuti meča Bordo tim je tražio penal. Anel Hebibović je bio u duelu sa Lukom Lučićem i pao je, te se odmah uhvatio za nogu.

Petrović se nije oglasio i uslijedili su žestoki protesti gostiju. Međutim, uzaludno jer Petrović nije promijenio odluku.

Po završetku utakmice stručni štab i igrači Sarajeva su došli do sudije kako bi mu prigovorili zbog određenih odluka.

Međutim, prigovorima se ne može ništa promijeniti i na kraju aktuelni prvak može biti zadovoljan bodom sa teškog gostovanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada pogledamo kako se sve odvijalo na terenu, možemo biti zadovoljni jednim bodom u ovom meču", rekao je nakon utakmice trener FK Sarajevo Vinko Marinović.

Bordo tim je vodeći na tabeli sa 57 bodova i imaju tri boda i utakmicu više od ekipe Borca, koja svoj meč 29. kola igra sutra protiv Krupe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.