Foto - EPA

Hakimi je navodno želja Bayerna

Menadžer sjajnog defanzivca o Bayernu: Ko ne bi volio igrati tamo?

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern u posljednjih nekoliko dana se povezuje sa dovođenjem desnog beka Intera Achrafa Hakimija.

Odlični Marokanac igra odličnu sezonu u redovima novog prvaka Italije i nije nikakvo čudo što je bavarski velikan bacio oko na njega.

Menadžer 22-godišnjeg defanzivca Alejandro Camano je u razgovoru za Spox istakao da ne zna odakle dolaze informacije o interesu Bayerna, ali da svakako pašu.

"Ne znam otkud dolaze te špekulacije, ali ne bi me začudilo da Bayern želi Hakimija", rekao je Camano i nastavio je:

"Achraf je sretan u Interu i ne razmišlja o bilo čemu drugom. Ipak, ko ne bi volio igrati za Bayern?", govori Camano.

Menadžer je potvrdio da nije bilo kontakata sa Bayernom, a i predsjednik kluba Herbert Haines je naglasio da klub neće u narednom periodu trošiti velike cifre na pojačanja.

"Ne vidim potrebu za skupim transferima. Imamo jak i mlad tim sa velikim potencijalom i nisam zabrinut. Dobro je što se veliki igrači povezuju sa Bayernom i što bi voljeli igrati ovdje. Ipak, to košta dosta, barem prema onom što mediji pišu", rekao je Heiner.

Hakimi je rođen u Madridu i prošao je sve mlade selekcije Kraljeva. Šansu u prvom timu nije dobio, pa se odlučio na odlazak u Borussiju iz Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tamo je igrao sjajno, pa je u septembru prošle godine za 45 miliona eura prešao u Inter, gdje igra zaista dobro.

Ove sezone je odigrao ukupno 41 utakmicu i ostvario je učinak od sedam golova i osam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.