Tri utakmice prije kraja

Vladari njemačkog fudbala: Bayern i zvanično slavi novu titulu!

Haris Zilić

Nakon utakmica 32. kola Bundeslige Bayern je i zvanično postao prvak Njemačke.

Bavarcima je na ruku išao poraz RB Leipziga od Dortmunda rezultatom 3:2, tako da večerašnji duel protiv Monchengladbacha neće imati rezultatski značaj.

Bayern sada Leipzigu bježi sedam bodova dva kola prije kraja i da izgube od Borussije matematički su prvaci Njemačke.

Ovo je za Bayern deveta uzastopna titula prvaka Njemačke te su i ove sezone dokazali da su apsolutni fudbalski vladari u Njemačkoj, a posljednji put kada nisu bili prvaci bilo je 2012. godine kada je Borussija Dortmund dvije godine uzastopno osvajala nacionalno prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako će Hansi Flick sa šampionskom titulom napustiti trenersku klupu ovog kluba, a podsjećamo, njega će na mjestu glavnog trenera Bayerna zamijeniti trener Leipziga Julian Nagelsmann.

Za Bayern je ovo bila 31. titula u historiji kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.