Lewandowski pravi zvučni transfer u Premiership?

Poljak bi mogao napustiti Bayern

Lewandowski pravi zvučni transfer u Premiership?

A. Čaušević

Robert Lewandowski bi na kraju sezone mogao napustiti Bayern, izvještava ugledni ESPN.

Za Lewandowskog su ozbiljno zagrizli finalsti Lige prvaka, Manchester City i Chelsea te su krenuli po dovođenje jednog od najboljih napadača današnjice.

Poljak s Bayernom ima ugovor do 2023. godine, a ESPN tvrdi da će zainteresovani klubovi na Bayernova vrata zakucati s ponudom od 60 miliona eura kako bi započeli pregovore.

Iskusni golgeter je ranije izjavio da se namjerava oprostiti od fudbala u dresu Bayerna, ali zov Premiershipa bi ga mogao natjerati za izazove van Njemačke.

Plavci žele novog napadača nakon teške sezone za Timu Wernera, dok Građani traže adekvatnu zamjenu za Sergija Aguera koji odlazi na kraju sezone kao slobodan igrač.

Thomas Tuchel praktično zna sve o 32-godišnjaku baš kao i Guardiola koji ga je u Bayernu trenirao tri godine u periodu od 2013. do 2016. godine.

Oglasi

Postoji i stidljivi interes PSG-a za Lewandowskog, ali svaki pokušaj dovođenja u Pariz zavisit će od Kyliana Mbappea koji još uvijek pregovara oko produženja saradnje sa popularnim Prinčevima.

Inače, Lewandowski je još prije desetak godina bio transfera u Englesku, ali sve je propalo zbog erupcije vulkana pa su letovi bili onemugućeni na neko vrijeme.

"Istina je da sam imao šansu da idem u Blackburn. Ipak, htio sam da vidim kako Blackburn izgleda, kakav je trening centar i slično. Allardycea sam upoznao u Poljskoj nakon jedne utakmice i oduševio me što je došao da me vidi. Htio je da dovede mladog napadača koji nudi nešto novo", ispričao je Lewandowski.

"Imao sam dosta ponuda tada kada sam odlučio da napustim Lech. Htio sam da znam gdje idem i šta ću dobiti u tom klubu i koliko mogu da napredujem kao igrač. Mislim da bi bio u redu da sam otišao u Blackburn, ali htio sam otići tamo i vidjeti šta taj klub nudi. No, nisam mogao otići jer avion nije mogao da poleti zbog gustog oblaka. Mislim da je vulkan neki eruptirao i stvorio ogroman oblak".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To je trajalo sedam dana i malo ko u Evropi je mogao putovati avionom. Imao sam bukiran let, ali na kraju nisam mogao da odem. To je trenutak koji je promijenio moj život. Da sam otišao u Blackburn vjerovatno bih i ostao tamo".

Na kraju je Lewadowski odlučio da neće čekati mogućnost da ide u Blackburn jer se u međuvremenu stigla Borussija s konkretnom ponudom. Ostalo je historija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi