Valencia propada

Kultni klub je postao predmet ismijavanja: Bijesni navijači izašli na ulice, traže ostavke

Edmir Škorić

Valencia odavno nije u vrhu španskog nogometa i navijači su bijesni zbog toga.

Već šest kola Valencia ne zna za pobjedu, a sada joj slijedi duel s Valladolidom. Jedan od najtrofejnijih timova Španije je 14. na tabeli i matematički još nije osigurao ostanak u La Ligi.

Kriza je evidentna i traje godinama, a nezadovoljni navijači su razočarni jer je klub prodao sve bitne igrače. Vlasnik Peter Lim omražena je osoba.

On je jedan od najbogatijih ljudi današnjice i bogatstvo mu se procjenjuje na 2.7 milijardi dolara, ali singapurski biznismen koji je Valenciju preuzeo 2014. godine nije uspio da joj donese neki značajan rezultat.

Treneri se mijenjaju svako nekoliko mjeseci, iole kvalitetniji igrači se prodaju, a sistema pravog nema. Stoga su brojni navijači Valencije izašli na proteste.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Žele odlazak singapurskog tajkuna i spremni su, kako kažu, ići do kraja, sve dok Lim ne spakuje kofere i napusti Mestallu, a to bi moglo brzo da se desi...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.