Ima li hrabrosti to prihvatiti: Mourinho se nakon osam godina vraća u Španiju?

Spremni da mu ponude ugovor

Ima li hrabrosti to prihvatiti: Mourinho se nakon osam godina vraća u Španiju?

E. Čaušević

Tottenham je prije nekoliko dana objavio da Jose Mourinho više nije trener ovog kluba nakon serije loših rezultata.

U londonskom klubu odlučili su da uruče otkaz Mourinhu jer nisu bili zadovoljni rezultatima Tottenhama u posljednje vrijeme i donijeli su odlulku da je najbolje da svako krene svojim putem.

Mourinho se nije baš dokazao u Tottenhamu gdje je doveden da konačno ovoj ekipi donese neki trofej, ali to nije uspio.

Međutim, portugalskog stručnjaka sigurno neće toliko pogoditi otkaz jer će dobiti oko 30 miliona funti odštete jer je ugovor raskinut na njegovu štetu. Od otkaza u svojoj karijeri Posebni je do sada inkasirao skoro 100 miliona funti.

Engleski mediji danas su objavili da Mourinho neće biti bez posla jer se već nekoliko klubova raspituje oko njega. Navodno, trenutno je najveća mogućnost da će se Mourinho vratiti u Španiju.

Naime, danas je objavljeno da je Valencia pokazala veliki interes za Mourinha i da su spremni ponuditi mu ugovor na četiri godine kako bi došao na Mestallu.

Šišmiši su poručili Mourinhu da se može odmoriti nekoliko mjeseci i da ekipu preuzme pred početak priprema za novu sezonu. Odgovor od Mourinha još nisu odbili, ali sigurno da bi to za njega bio veliki izazov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia želi da se vrati u sami vrh La Lige, a u klubu vjeruju da je Mourinho pravi čovjek za to. No, ovom klubu ide loše već godinama i nikako da se izvuku iz krize, a da li Mourinho ima hrabrosti da se upusti u takvu avanturu saznat će se uskoro.

Španski klub je trenutno tek na 14. mjestu La Lige sa 35 bodova i ne blistaju ove sezone. Ukoliko prihvati ponudu Valencije Mourinho će se vratiti u Španiju nakon osam godina nakon što je napustio Real Madrid.

Promo

Top Komentari

Miko
Kanizares,Ayala,Carboni,Pelegrino,Marchena,Angloma,Baraja,Angulo,Mendijeta,Aimar,Kily Gonzales,Ilie,Carew,Claudio Lopez,Sanchez o drugi... SVE SU TO IMENA KOJA SU UCINILA DA NAM VALENSIJA GODINAMA UNAZAD BUDE SIMPATIJA I NADAM SE DA NECE DOZVOLITI DA SE TO PROMIJENI
5 0
MaDaj
Nemogu da razumijem kako ovi nasi novinari konstantno obrcu na pozitivu sto se tice ovog tipa ..."I ako je dobio otkaz bar je digo lovu ".... Fakat, u Chelsea-u istjeran, U Realu istjeran, Ponovo u Chelsea-u istjeran, United ista prica, Evo sad i Tottenham opet dovidjenja... Svaki put izbacen zbog losih rezultat i odnosa prema igracima... Realno.. veoma dobar trener za kupske utakmice... ali sto se tice lige u zadnjih 10-15 godina ga nema ni na mapi ...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi