FOTO: EPA

Ludnica u La Ligi

Fortuna napustila Sevillu, VAR "izdao" Real, raduju se Atletico i Barcelona

Haris Zilić

Derbi 35. kola La Lige odigrali su Real i Sevilla. Konačan rezultat je glasio 2:2.

Utakmica je krenula ofanzivno s obje strane. Bez puno kalkulacija, svjesni važnosti duela i bodova Real i Sevilla su od početka znali cilj, a to su tri boda.

Nekoliko odličnih prilika u uvodnim minutama utakmice u 12. minuti najbolju šansu za Real propušta Benzema.

Nakon toga Real postiže pogodak, ali isti je poništen zbog VAR-a.

Sevilla je u 21. minuti povela sa 0:1. Rakitić je odlično centrirao, a Fernando iskoristio smušenost odbrane Reala i pogodio za 0:1.

Nakon gola Seville dvije dobre prilike za domaće. Prvo je Vinicjus probao u 27. minuti, zatim Casemiro u 29. minuti, ostalo je 0:1. Šansa za Real u 32. minuti nakon kornera Krossa, no odbrana Andalužana je bila sigurna.

Nova šansa za Casemira u 42. minuti, na semaforu je ostalo 0:1.

U nastavku slična igra na terenu. Real je krenuo žestoko. U 54. minuti situacija pred golom Seville. Sudija je ponovo kontaktirao VAR koji je odlučio da nema penala za Kraljeve.

Nacho je u 60. minuti oprobao udarac, lopta odlazi preko gola. Minut kasnije pokušava i Casemiro.

Sevilla uzvraća u 62. minuti. Par dobrih dodavanja Andalužana u završnici pokušaj Ocamposa bez promjene rezultata. Vinicijus je propustio dobru priliku u 65. minuti. Dvije minute kasnije Asensio pogađa za 1:1.

U 75. minuti prava drama. Penal je bio za Real, međutim u prethodnoj akciji Militao je igrao rukom pa je sudija nakon VAR-a odlučio da dosudi penal za Sevillu. Loptu je uzeo Rakitić i pogodio za 1:2.

Do kraja meča Real je pokušavao doći do izjednačenja, a u tome uspjevaju u 94. minuti kada je Hazard pogodio za 2:2 nakon udarca Krossa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tri kola prije kraja, Atletico ima 77 bodova, Barcelona 75, Real 75, Sevilla 71 bod.

REAL MADRID - SEVILLA 2:2  (Asensio 67', Hazard 90+4'/Fernando 21', Rakitić (p) 78')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.