Bilo je burno na kraju meča protiv Slobode

"Ne znam kako su se osjećali igrači Sarajeva..." · Intervju

Admin Čaušević

Sarajevo je napravilo veliki korak nazad u odbrani titule. Protiv Slobode je u blijedoj partiji Bordo tim osvojio samo bod. Završeno je 0:0. 

Sloboda je s druge strane odigrala odličan meč. Zasluženo se u Tuzlu vratila s bodom, a mogla je i s punim plijenom obzirom na nekoliko vrlo dobrih situacija u drugom poluvremenu.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu malo podbacili, ali smo u drugom pokazali da se možemo nositi s ekipom poput Sarajeva. Imali smo tri, četiri situacije da zabijemo gol, nekada je falila mirnoća, nekad nekoliko centimetara. Ali možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom", kazao je Robert Mišković na početku razgovora za SportSport.ba.

Mišković je na terenu proveo desetak minuta. Bio je i među "učesnicima" naguravanja nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Ermina Sivca. Bilo je napeto, naguravanja između igrača, svađe i žestokih rasprava...

"Malo se zakuhalo što se nekad dešava u fdubalu gdje je ulog veliki i gdje ima toliko emocija i svega toga. Mislim da su to stvari koje se nekad dešavaju na terenu i neka to onda ostane na terenu."

"Ne znam kako su se igrači Sarajeva osjećali, niti ne bih ulazio u to. Nas kao ekipu ne zanima ko je s druge strane, mi uvijek želimo dati 100 % i ostaviti srce na terenu. Rezultat nekad nagradi, nekad ne."

Sloboda je već ranije prebrodila brige oko opstanka, a na Koševu je potvrdila dobru formu četvrtim uzastopnim mečom bez poraza.

"U dobrom smo ritmu. Dobro treniramo, pa se to sad i vraća rezultatima. Cilj je bio opstanak u Premijer ligi, to smo ostvarili i jako mi je drago. Drago mi je što sam zabio i gol te se nadam da će još koja lopta ući u gol u ova tri kola."

Robert Mišković FK Sloboda Pozicija: MF

Statistika

13 nastupa
8 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mišković je mrežu zatresao u prošlom kolu protiv Olimpika. Na Tušnju je na posudbi iz Osijeka gdje se planira i vratiti.

"Planiram povratak u svoj klub Osijek i nadam se da ću dobiti priliku i opravdati dobijeno povjerenje. Ali kao što se zna nogomet je nepredvidljiv i može se svašta desiti pa tako i ostanak u Slobodi. Sve u svoje vrijeme", kazao je Mišković za kraj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.