Vinko Marinović odlazi sa klupe FK Sarajevo?

Nakon niza loših rezultata

Vinko Marinović odlazi sa klupe FK Sarajevo?

M. Šljivak

Vinko Marinović mogao bi napustiti klupu FK Sarajevo.

Bordo klub u drugom dijelu sezone igra zaista slabo. Izgubili su ogromnu prednost koju su imali nad ostatkom lige i trenutno su na drugom mjestu Premijer lige BiH.

Slabi nastupi ekipe koštali su trenerskog mjesta Vinka Marinovića kojeg je rukovodstvo tima sa Koševa odlučilo smijeniti.

Prema nezvaničnim informacijama, sinoć je održan sastanak Uprave kluba, čiji je zaključak da se Marinoviću uruči otkaz nakon 'nule' protiv Slobode, ali svakako treba sačekati službenu potvrdu aktuelnog bh. prvaka.

Podsjetimo, Upravni odbor FK Sarajevo prije gotovo mjesec dana uručilo otkaz i sportskom direktoru kluba Emiru Hadžiću.

On je tada platio ceh seriji loših rezultata, Marinović je 'preživio', ali Bordo tim je nastavio sa jako slabim partijama, pa je, po svemu sudeći, i Marinović postao bivši i ekipa sa Koševa će sezonu završiti sa novim trenerom.

Oglasi

Na klupu Sarajeva Vinko Marinović je stigao krajem 2019 godine. Naslijedio je Husrefa Musemića na ovoj poziciji i osvojio je naslov prvaka BIH.

Ukupno je Marinović Bordo klub vodio u 42 utakmice, te je ostvario učinak od 26 pobjeda, 10 neriješenih rezultata i šest poraza.

Bordo klub je trenutno na drugom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 58 bodova. Dva boda su iza Borca, a do kraja prvenstva imaju utakmice protiv Mladosti, Radnika i Olimpika.

Horde zla tražile otkaze u slučaju loših rezultata

Udruženje navijača FK Sarajevo uputilo je ranije dopis na adresu kluba u kojem su se očitovali o trenutnom stanju u klubu i o poziciji na tabeli.

Navijači Sarajeva su nezadovoljni, a još prije posljednjeg remina tražili su ostavke u rukovodstvu kluba ukoliko se sezona ne okonča osvojenom titulom.

Dopis dostavljen i zaprimljen u FK Sarajevo 28.04.2021. godine objavljujemo u cjelosti Zaključno sa 08.05.2021. godine nismo zaprimili odgovor iz FK Sarajevo. https://we.tl/t-D10asdtTiN PDF format dopisa

Posted by UNFKS - "Horde zla" on Saturday, May 8, 2021
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I dok u Sarajevu raznim saopštenjima skreću pažnju na suđenje i tvrde da su oštećeni, navijači smatraju da nema opravdanja ukoliko bordo tim ne završi kao prvi.

Za sada je Bordo tim u poprilično lošoj situaciji, ali do kraja je u igri još devet bodova i svakako da se neće predati u borbi za naslov najboljeg tima u BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Sarajevo jeste osteceno protiv Veleza, Zrinjskog i u Tuzli! O tom ima pravo da se zali! U isto vrijeme Borca se pocelo gurati a svi ostali klubovi šute! Pa vidili ste sinoc gola iz cistog ofsajda… Sarajevo bi sa bodovima od Veleza, Zrinskog i Tuzle bilo još konforno na prvom mjestu! Ništa mi nebi pisali kada odigraš loše kao sinoc ili protiv Borca- ali imamo nešto protiv, kada nam se ne dozvoli osvojiti bodove!
25 20
Sarajevoboy
Husrefe, šta ti uradiše
13 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi