Velež remizirao protiv Željezničara

Kodro: Pribojavali smo se ove utakmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža večeras su remizirali na svom terenu protiv Željezničara (2:2) u derbiju 30. kola Premijer lige BiH.

Rođeni su veoma dobro otvorili današnju utakmicu jer su poveli već u 15. minuti kada je mrežu gostujućeg tima zatresao Georgijević.

Međutim, Željezničara je poravnao na 1:1 već u 24. minut. Milićević je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je zakačila Vehabovića i na kraju završila u mreži domaćih za 1:1.

Hladan tuš za domaće stigao je u 37. minuti kada su gosti preokrenuli na 2:1, a ovaj put strijelac je bio Juričić.

Ipak, domaći tim je uspio da dođe do remija u finišu utakmice. Konačnih 2:2 postavio je Ovčina u 77. minuti meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon utakmice svoj kometar dao je i Mustafa Kodro koji je danas bio na klupi Rođenih. Feđa Dudić je zbog tri žuta kartona morao pratiti utakmicu s tribina.

"Pribojavali smo se ove utakmice, upozoravali smo igrače ova tri dana. Dobro smo otvorili i zabili gol, ali na kraju nesretno primo dva gola iz prekida. Kasnije smo se vratili u meč i na vrijeme zabili gol. Propustili smo još nekih prilika do kraja, ali nismo uspjeli. Svaki meč idemo na pobjedu, želimo osvojiti što više bodova do kraja i zadržati ovu poziciju koja vodi u Evropu", rekao je Kodro za Moja TV nakon meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.