Željezničar vodio u Mostaru, Velež u nastavku izbjegao poraz i nastavio impresivan niz

Podjela bodova

Željezničar vodio u Mostaru, Velež u nastavku izbjegao poraz i nastavio impresivan niz

E. Škorić

U Mostaru je Velež danas u okviru 30. kola Premijer lige ugostio Željezničar, a ovaj sjajan meč završen je podjelom bodova (2:2).

S obzirom na formu u posljednje vrijeme, Velež je bio favorit, ali malo je nedostajalo da Željezničar priredi malo iznenađenje i upiše pobjedu poslije dugo vremena. Međutim, na kraju je Velež uspio da se vrati i da u nastavku jednim golom osvoji bod i uz to nastavi svoju impresivnu seriju mečeva bez poraza (17).

Velež je bolje otvorio meč. Već na startu Georgijević šutira pored gola, zatim u osmoj minuti Bender spašava goste nakon udarca Brandaa. Dominaciju na startu Rođeni su krunisali golom u 15. minuti.

Anđušić je centrirao, a Georgijević zabija za 1:0. Prva kakva-takva šansa za goste tek u 17. minuti, ali je udarac Boje izblokiran, a u 20. minuti Juričić glavom šutira pored gola.

Željezničar u 24. minuti dolazi do izjednačenja. Miličević je izveo slobodnjak sa nekih 20 metara, lopta je udarila u Vehabovića, te završila u mreži Mostaraca.

Georgijević je potom imao dvije prilike, oba puta je bio neprecizan, a onda novi hladan tuš na stadionu Rođeni. Juričić bježi odbrani domaćeg tima i glavom pogađa za 2:1.

Oglasi

Mogao je Velež ekspresno do izjednačenja, ali je lob Anđušića neko uspio zaustaviti na samoj gol-liniji. Do kraja prvog dijela Zvonić je pokušao glavom, ali je šutirao preko gola.

Očekivano, Velež u nastavku kreće još ofanzivnije, po svaku cijenu je želio da postigne gol i da pokuša da preokrene rezultat u svoju korist. Umalo da gosti dođu i do 3:1 u 52. minuti, ali je Zvonić izblokirao Boju koji se nalazio u dobroj poziciji.

Vehabović je zatresao okvir gola udarcem iz slobodnjaka u 55. minuti. Bender, koji je danas dobro branio, uspijeva da uhvati nezgodnu loptu nakon udarca Radovca u 63. minuti.

Rezervista Cvijanović u 71. minuti umalo da donese domaćinu izjednačenje, no sjajni Bender opet na visini zadatka. Incijativa Rođenima isplaćuje se u 77. minuti. Ovčina se prišunjao na prvu stativu prilikom ubačaja iz kornera i pogodio za 2:2.

Pokušavao je domaćin doći do potpunog preorketa, ali Željezničar se odbranio i sačuvao barem bod. Štaviše, mogao je ido pobjede, snažan udarac Boje zamalo je završio u mreži Mostaraca u finišu meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je treći s 54 boda i nastavlja borbu za Evropu, a u narednom kolu će gostovati ekipi Tuzle City, dok će Željezničar za vikend biti domaćin Borcu u derbiju 31. kola.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tito1
zapeli protiv Veleža...koji ste vi ***** od kluba! Želim vam sudbinu Čelika od sveg srca!
12 23
Rajvosa2019
Juricic je znaci izbacen iz stroja pred Borac - kakva slucajnost / nadam se da ce Zeljo ovako zapeti protiv Borca
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi