Nije sve tako bajno

Susret Olimpije i Širokog bio namješten?!

Edmir Škorić

Sve nas je obradovao uspjeh Širokog Brijega u prvom pretkolu Evropske lige, kada je bh. predstavnik eliminisao ljubljansku Olimpiju. Ipak, ovaj meč se smatra, u najmanju ruku, sumnjivim, a ustvrdila je to i njemačka javna televizijska kuća ARD.

Njemačka javna televizijska kuća ARD, navodno, ima informacije da evropske nogometne i civilne vlasti sumnjaju u namještenost utakmice Širokog Brijega i Olimpije.

Naime, Široki Brijeg je u prvom pretkolu Evropske lige prošao Olimpiju. Širokobiriježani su u Ljubljani slavili rezultatom 2:0, a na Pecari su istog protivnika savladali rezultatom 3:0, te sa ukupnih 5:0 prošli u drugo pretkolo.

Nadležna međunarodna agencija za praćenje nepravilnosti u sportskom klađenju je dobila dojavu kako je na azijskim kladionicama čak 4 miliona eura uplaćeno na pobjedu našeg predstavnika, u prvom susretu koji je, dakle, odigran u Domžalama.

Unatoč raznoraznim sprovedenim akcijama, čini se da namještanju nema kraja. Uskoro očekujemo i reakcije sa Pecare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.