Sarajevo ostalo bez trenera

Musemića na Pecari pitali o Marinoviću: "Ne bih se ja upuštao u to..."

Admin Čaušević

Vinko Marinović je naslijedio Husrefa Musemića na klupi Sarajeva krajem 2019. godine. Marinović je danas ostao bez posla, dok Musemić s klupe predvodi Tuzla City. 

Dug dan je bio u Titovoj 38b. Marinović je na kraju izgubio povjerenje klupskog rukovodstva. Poslije višesatnog sastanka dogovoren je sporazumni raskid saradnje.

Bivši selektor U21 reprezentacije BiH je odradio trening u butmirskom kampu i to mu je bila praktično posljednja radna obaveza kao treneru višestrukog prvaka BiH.

Dok je Marinović dogovarao raskid ugovora Musemić je bio na Pecari gdje je sa svojim Tuzla Cityjem odigrao 0:0 protiv Širokog Brijega te tako zadržao kakve-takve šanse da može do Konferencijske lige.

Na pressici poslije utakmice novinari su pitali Musemića da prokomentariše situaciju oko Sarajeva i odlaska Marinovića s pozicije Šefa stručnog štaba.

Popularni Hus, kako ga navijači Bordo kluba zovu od milja je na neki način simbol Sarajeva zbog svega što je uradio u igračkim i trenerskim danima, je pokazao veliku dozu profesionalnima i nije želio previše da komentariše trenerske promjene u koševskom premijerligašu.

"Nemam ja komentar, ne bih se želio upuštati u takve komentare. Ja sam danas tu gdje jesam. Uvijek želim da radim maksimalno dobro gdje se god nalazim. To je bilo moje pravilo u životu. Tako će biti dok budem živio", rekao je Musemić.


"Ja sam sportista, volio bih da pobijedim, nekad možda i pretjeram, ali to je nešto što je normalno, svi smo ljudska bića, svi griješimo, tako da zaista ne bih ulazio u te komentare", dodao je trofejni stručnjak.

Marinović je Sarajevo vodio na 40 utakmica u svim takmičenjima. Ostvario je skor od 25 pobjeda, 10 remija i pet poraza uz gol-razliku 74:32. Osvojio je i šampionsku titulu prošle sezone koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Kao najozbiljniji kandidat da u ostatku sezone vodi Sarajevo spominje se Dženan Uščuplić, redovni "vatrogasac" koji je u prošlosti u nekoliko puta uspješno "gasio požar" u Bordo timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, Sarajevo je jučer odigralo 0:0 sa Slobodom na Koševu, te je na dva boda iza vodećeg Borca, dok je prethodno ovaj tim na polusezoni imao plus devet u odnosu na rivale.

U igri je još devet bodova, pa ništa nije gotovo, te su i Tuzla City i dalje u borbi za Evropu, kao i Sarajevo za titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.