Karačić i Musemić saglasni: Ovaj bod ne odgovara ni jednoj ni drugoj ekipi

Press konferencija nakon meča na Pecari

Karačić i Musemić saglasni: Ovaj bod ne odgovara ni jednoj ni drugoj ekipi

E. Čaušević

Široki Brijeg i Tuzla City odigrali su danas utakmicu bez golova u okviru 30. kola Premijer lige BiH.

U prvom poluvremenu na Pecari nije bilo uzbuđenja i igralo se većinom na sredini terena. U nastavku je Široki bio dosta opasniji i mogao do pobjede, ali domaći su propustili nekoliko velikih šansi.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se prvo obratio trener gostujućeg tima Husref Musemić.

"Dobro smo otvorili utakmicu, Široki je imao posjed, ali bez većih prilika. Nakon toga smo se konsolidovali i djelovali dosta bolje. Imali smo neke šanse i mogli smo napraviti nešto više, ali nismo. Široki je na kraju imao neke izgledne šanse, ali kada se sve sabere i oduzme možda je ovo najrealniji rezultat. Nisam nezadovoljan igrom svoje ekipe, ne znam koliko znači bod nama i Širokom, ali šta je tu je", rekao je Musemić.

Nakon Musemića riječ je dobio i trener Širokog Brijega, Toni Karačić, koji se osvrnuo na današnji remi.

"Na kraju može biti da je realan rezultat. Istina je da smo željeli pobjedu danas. Čitavo prvo poluvrijeme smo imali jednu šansu. U drugom dijelu smo na kraju imali dvije izgledne situacije za gol, nismo ih iskoristili. Da li sam zadovoljan s bodom? Iskreno nisam, volio bih da smo pobijedili", kazao je Karačić.

Široki je na poziciji koja vodi u Evropu i do kraja sezone drže sve u svojim rukama.

"Mi ćemo se stvarno boriti do kraja. Mislim da smo s pravom na ovoj poziciji. Istina je da smo danas imali priliku da napravimo jedan dobar korak, ali nismo. Sada ide Sloboda koja je u dobrom valu, ali ćemo se pokušati što bolje pripremiti i osvojiti bodove", dodao je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju Musemić se osvrnuo na to da li je Tuzla City odustao od borbe za Evropu?

"Nismo odustali ni od čega. Svaku utakmicu idemo da dobijemo. Nekad uspijemo nekad ne, odluči mnogo faktora. Mislim da smo mi možda trebali imati 3-4 boda više nego trenutno, ali to je fudbal. Generalno mi ćemo do kraja pokušati odigrati maksimalno kvalitetno i pokušati osvojiti svih devet bodova ako je moguće. Cilj je napraviti uvid u tim i spremiti ekipu na novu sezonu s možda neka dva-tri nova pojačanja", zaključio je Musemić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ciroa
Када погледам резултате других лига у Европи, а нарочито Балкану, ова наша лига још испада једна од поштенијих. Боре се клубови којима бодови ништа не значе...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi