Foto - EPA

Ekipa sa San Sira slavila sa 7:0

Rossoneri su do vrha napunili mrežu Torina: Pogledajte čudesnu izvedbu Milana

M. Šljivak

Ekipa Milana jučer je u 36. kolu Serije A deklasirala na gostovanju Torinu sa nevjerovatnih 7:0.

Rossoneri su odigrali spektakularan meč, potpuno su razbili protivnika i na kraju su im do vrha napunili mrežu.

Golijada u ovom meču počela je u 19. minuti pogotkom Thea Hernandeza. Sedam minuta kasnije Franck Kessie pogađa sa bijele tačke za rezultat od 0:2 na poluvremenu.

Nastavak donosi pravi šou Rossonera i pet golova u mreži Bikova iz Torina koji su bili potpuno nemoćni pred velikanom iz Milana u ovom susretu.

Brahim Diaz je u 50. minuti postigao treći gol na ovom meču, a Theo Hernandez u 62. minuti zabija za uvjerljivih 0:4.

Zatim na scenu stupa hrvatski napadač Ante Rebić. Zabio je hat-trick od 67. do 79. minute, a dvije asistencije je upisao reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić.

Milan je tako dva kola prije kraja prvenstva gotovo osigurao plasman u Ligu prvaka koju mogu potvrditi već za tri dana utakmicom protiv Cagliarija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako u tome ne uspiju, imat će još jednu šansu i to u direktnom duelu protiv Atalante u posljednjem kolu koje se igra 23. maja.

Rossoneri su trenutno na trećem mjestu tabele sa 75 bodova, imaju dva boda više od Napolija i tri od Juventusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.