Foto - EPA

Gremio dogovorio njegov dolazak

Douglas Costa nakon 11 godina završava evropsku avanturu

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Douglas Costa (30) napustio je Bayern i po svemu sudeći njegova evropska karijera je gotova.

Iskusni 30-godišnji fudbaler, koji je u bavarskom velikanu boravio na posudbi iz Juventusa, napustio je Minhen i vratio se kući u Porto Alegre.

Costa je nedavno kupio novu kuću u ovom brazilskom gradu i očekuje se da će ubrzo potpisati ugovor sa ekipom Gremija i tako će biti okončana njegova evropska karijera.

Potpredsjednik Gremija Marcos Hermann potvrdio je pregovore sa Costom i uvjeren je da će ovaj fudbaler obući dres Gremija.

"Pozvani smo u njegov dom da razgovaramo o tome. Napravio je veliki ustupak što se plate tiče. Poprilično je smanjio iznos, a mi smo se potrudili da mu ispunimo ono što želi. Sad pokušava da se riješi ugovora sa Juventusom i ako ga ovaj klub otpusti, uvjeren sam da ćemo postići dogovor", rekao je Hermann.

Douglas Costa je dijete Gremija. U ovom brazilskom klubu je napravio prve korake, a zatim je u januaru 2010. godine stigao u Evropu.

Za njegove usluge Gremio je od Shakhtara iz Donetska inkasirao šest miliona eura, a nakon ukrajinskog velikana igrao je tri godine za Bayern i dvije sezone za Juventus.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od ove sezone je na posudbi u Bayernu gdje je ove sezone nastupio u 22 utakmice i ima učinak od jednog gola i tri asistencije.

Ugovorom sa Juventusom Costa je vezan do ljeta naredne godine, ali s obzirom na to da se tim iz Torina želi riješiti brojnih igrača i teških ugovora, vjerovatno neće imati problema oko raskida saradnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.