Na krilima Sancha i Haalanda

Dortmund u finalu pobijedio Leipzig i osvojio DFB Pokal

Endin Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras su pobijedili Leipzig sa 4:1 u finalu DFB Pokala.

Finalna utakmica ovog takmičenja tradicionalno se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu gdje je Dortmund večeras nakon odličnog izdanja u prvom poluvremenu uspio da dođe do pobjede i trofeja.

Dortmund je odlično otvorio utakmicu i poveo već u petoj minuti kada je Sancho postigao sjajan pogodak za 1:0.

Ovaj tim do drugog gola stigao je u 28. minuti, a u centru pažnje našao se Erling Haaland. Norvežanin je u duelu "odnio" Upamecana, a zatim je prelijepo pogodio mrežu Leipziga za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Borussia je zabila i treći gol. U drugoj minuti nadoknade Upamecano žestoko faulira Haalanda, ali je sudija pustio prednost jer je Reus krenuo u kontru. Kapiten Dortmunda uposlio je Sancha kojem nije bilo teško da pogodi za 3:0.

U drugom poluvremenu Dortmund je čuvao svoju prednost i bilo je jasno da je Leipzigu potrebno čudo da se vrati u meč.

Leipzig je zaprijetio već u 46. minuti kada je Nkunku šutirao, ali je pogodio prečku. Dortmund je odličnu šansu imao 20 minuta kasnije preko Hazarda, no gola nije bilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do počasnog pogotka u ovom finalu Leipzig je stigao u 71. minuti. Nakon odbijanca lopta dolazi do Olma koji sjajno s vrha kaznenog prostora matira golmana Dortmunda i pogađa za 3:1.

Leipzig je do kraja utakmice postigao da dođe do još jednog gola i zakomplikuje meč, ali to nisu uspjeli. Sve je bilo riješeno u 88. minuti kada je Dortmund zabio novi gol, a konačnih 4:1 postavio je Haaland drugim golom na utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.