Nagelsmann protjerao Angelina iz tima za utakmicu sezone

Ljut na Španca

Nagelsmann protjerao Angelina iz tima za utakmicu sezone

E. Škorić

Julian Nagelsmann (33), trener koji će još nekoliko mečeva sjediti na klupi Leipziga, napravio je nesvakidašnji potez.

Mladi njemački stručnjak odlučio je kazniti lijevog beka Angelina (24), tako što ga je izostavio sa spiska igrača za finale Kupa Njemačke protiv Borussije Dortmund.

"Ne moramo sada ulaziti u detalje", kazao je Nagelsmann uoči sutrašnjeg finala Kupa u Berlinu, ali njemački Bild tvrdi da je novi trener Bayerna bio razočaran Angelinovom reakcijom na treningu poslije nedavnog poraza od Borussije Dortmund u prvenstvu.

Angelino je odigrao očajnu utakmicu, pa je Nagelsmann očekivao da će se bek trgnuti na treninzima, no reakcija je izostala i zato ga je odlučio maknuti sa spiska igrača za utakmicu sezone.

Ovo nije prvi "spor" između Angelina i Nagelsmanna. Ranije se Španac požalio kako ne igra iako nije povrijeđen (što je Nagelsmann prethodno izjavio).

Podsjetimo da je Nagelsmann već predstavljen kao novi trener Bayerna i na klupi Bavaraca sjedit će od početka sezone 2021/22, a saad želi da se od Leipziga oprosi s trofejem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Zaista bih želio da se od Leipziga oprostim sa trofejom. Bilo bi to savršeno za oproštaj", poručio je Nagelsmann.

Nagelsmann će poslati najskuplji trener ikad što se tiče obeštećenja jer će Bayern platiti Leipzigu oko 25 miliona eura. Prije njega rekord je držao Andre Villas-Boas kojeg je Chelsea za 15 miliona eura kupio od Porta prije 11 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti