Spremite se za šou

Sve utakmice 31. kola u istom terminu, kamerama pokrivena četiri terena

Edmir Škorić

Premijer liga se bliži kraju, a nas očekuju tri jako uzbudljiva kola.

Najprije slijedi 31. kolo i sve utakmice igrat će se u nedjelju. Ono što je zanimljivo, sve utakmice igraju se u istom terminu, a četiri terena bit će "pokrivena" kamerama.

Utakmice se igraju od 17 sati. Arena Sport prenosit će na svom BH kanalu utakmicu Zrinjskog i Krupe, dok će na Areni Sport 2 biti duel Željezničara i Borca.

Dueli Mladosti i Sarajeva te Tuzle Cityja i Veleža moći će se pratiti na Moja TV. Bez prenosa u ovom kolu su mečevi Radnik - Olimpik te Sloboda - Široki Brijeg.

Samo Željezničar i Sloboda trenutno nemaju pretjeranog pritiska niti ambicija jer su u situaciji da ne mogu ispasti, niti izboriti plasman u Evropu. Igrat će rasterećeno, ali svi drugi će imati paklenu završnicu.

Sarajevo i Borac bore se za titulu. Podjećamo da je bordo tim prokockao devet bodova prednosti s polusezone, a Banjalučani sada imaju plus 2. Navijači Sarajeva vjeruju u pobjedu nad Mladosti, ali će ipak najviše biti usmjereni na osluškivanje rezultata sa Grbavice.

Velež, Zrinjski i Široki nastavljaju svoju potjeru za Evropom, dok se posebna uzbuđenja očekuju u meču Radnika i Olimpika, gdje se sastaju izravni konkurenti u borbi za opstanak.

Mujić sudi derbi Željezničara i Borca, Peljto dijeli pravdu u Banovićima

Poznato je da će se sve utakmice preostala tri kola igrati u istom terminu, a takav raspored počinje ove nedjelje.

U nedjelju će biti na rasporedu svih šest utakmica koje će se igrati od 17 sati. Derbi kola igra se na Grbavici gdje će Željezničar dočekati Borac, dok se u ostalim mečevima sastaju: Mladost - Sarajevo, Zrinjski - Krupa, Radnik - Olimpik, Tuzla City - Velež i Sloboda - Široki Brijeg.

Također iz NSBiH danas su objavili da su poznata i službena lica za naredno kolo najjačeg ranga bh. fudbala.

Derbi između Željezničara i Borca sudit će Elvis Mujić iz Banovića, a njegovi pomoćnici će biti Stefan Tešanović i Sreten Udovičić, dok je četvrti sudija Sabrija Topalović.

Utakmicu između Mladosti i Sarajeva sudi Antoni Bandić iz Gruda, a pomoćnici su Amer Macić i Bojan Maksimović, dok je Dražen Marić četvrti sudija na meču u Doboju kod Kaknja.

U Banovićima se sastaju Tuzla City i Velež, a glavni sudija će biti Irfan Peljto iz Sarajeva. Njegovi pomoćnici su Goran Dujak i Enes Đozić, a Adis Mulahasanović je četvrti sudija.

Meč između Zrinjskog i Krupe u Mostaru će suditi Admir Musić iz Sarajeva s pomoćnicima Moamerom Čauševićem i Amirom Kadićem, dok je četvrti sudija Frano Jelić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče meča između Slobode i Širokog Brijega tu će glavi sudija biti Miloš Gigović iz Gradiške, a pomoćnici su Damir Lazić i Nebojša Žugić. Četvrti sudija na ovoj utakmici je Admir Šehović.

U derbiju začelja igraju Radnik i Olimpik, a glavni sudija na ovom meču je Dragan Petrović iz Banjaluke. Njegovi pomoćnici će biti Mirza Čejvanović i Boris Dujmović, dok ulogu četvrtog sudije ima Luka Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.