Foto - Screenshot

Poprilično se obrukao

Lewa kao da nije želio srušiti Mullerov rekord: Pogledajte nestvaran promašaj napadača Bayerna

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski izjednačio je danas rekord Gerda Mullera po broju golova za Bayern u jednoj sezoni.

Obojica su postigla po 40 pogodaka, a sjajni poljski napadač se sa velikanom njemačkog fudbala izjednačio nakon gola protiv Freiburga (2:2).

Međutim, Lewandowski je propustio veliku šansu da postane prvi čovjek koji je zabio 41 gol u sezoni, a imao je zaista nevjerovatnu šansu da to napravi.

Kingley Coman mu je servirao loptu, a Lewa je sa samo nekoliko metara loptu poslao u ruke golmanu domaćih Flekkenu.

Ne dešava se često da Lewandowski promaši ovakve stvari, ali i najbolji ponekad promaše neočekivano.

Ipak, Lewa će imati novu šansu da nadmaši Mullera. Naredne sedmice u posljednjem kolu Bundeslige Bayern čeka ekipu Augsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski će ove sezone osvojiti Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Evrope i apsolutno niko mu ne može parirati u ovoj kategoriji.

Poljski napadač je za Bayern odigrao ukupno 328 utakmica i zabio je 293 pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.