Douglas Costa pristao na nevjerovatno smanjenje plate kako bi došao u voljeni klub
Foto - EPA

Vraća se u Brazil

Douglas Costa pristao na nevjerovatno smanjenje plate kako bi došao u voljeni klub

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Douglas Costa odlučio je da se vrati u rodnu zemlju.

On je napustio Minhen, gdje je bio na posudbi u ekipi Bayerna, te se zaputio u Porto Alegre. Tamo je kupio novu kuću i igrat će za ekipu Gremija.

Brazilski klub još uvijek nije postigao dogovor sa Juventusom o njegovom transferu. Ipak, pretpostavlja se kako neće biti problema o otkupu ugovora i Stara dama će se riješiti ogromnog ugovora kojeg 30-godišnji Brazilac ima.

Costa je već dobio broj na dresu Gremija. On je nova 'sedmica' kluba i ubrzo bi njegov dolazak trebao postati i zvaničan.

A iskusni ofanzivac je pristao na značajno smanjenje plate. Brazilski mediji tvrde da će Costa dobijati milion i po brazilskih reala godišnje.

Oglasi

Kada se ta cifra pretvori u eure, to znači da će Costa igrati za 230.000 eura godišnje, no on je u karijeri zaradio sasvim dovoljno novca.

Ugovor sa Juventusom mu je donosio 11 miliona eura godišnje, a pod ugovorom sa Starom damom bio je od 2018. godine i on mu traje do ljeta naredne godine.

Ranije je imao ugovore sa Bayernom i Shakhtarom koji su mu također donijeli ogromne cifre i on je svoju porodicu sasvim lijepo obezbijedio za budućnost.

Costa se tako vraća u klub u kojem je počeo karijeru, a vraća se sa brojnim trofejima iz Italije, Njemačke i Ukrajine.

Osvojio je gotovo sve osim trofeja Lige prvaka i došlo je pravo vrijeme da se vrati kući.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti