Nakon poraza u Bijeljini

Iz Olimpika objavili sporne detalje: Tražimo samo da nam osigurate da se borimo u duhu fair-playja

Endin Čaušević

Fudbaleri Olimpika poraženi su danas u gostima protiv Radnika sa 1:0 u meču 31. kola Premijer lige BiH.

Utakmica u Bijeljini bila je okršaj direktnih protivnika za opstanak, a na kraju pobjedu je upisao domaći tim sa 1:0. Odlučujući trenutak na utakmici desio se sredinom prvog dijela kada su gosti ostali sa igračem manje, te 15-ak minuta kasnije kada je fantastičan pogodak postigao Velibor Đurić.

Međutim, i u samom finišu utakmice gostujući tim tražio je penal, ali sudija je odmahnuo rukama i pokazao je da je to simuliranje igrača sarajevskog kluba.

To je izazvalo veliko nezadovoljstvo na klupi Olimpika i na kraju je odlučeno da igrači ovog tima napuste teren. Oni su bili nezadovoljni današnjim suđenjem i zbog toga su napustili teren, ali su se ubrzo vratili.

Nakon što su se vratili na teren sudija Petrović je ubrzo nakon toga odsvirao kraj utakmice u Bijeljini.

Iz Olimpika su se nakon svega odlučili oglasiti na zvaničnoj Facebook stranici saopštenjem o dešavanjima u današnjem meču protiv Radnika.

"FK Olimpik je u sezonama iza nas doživio mnogo sudijskih nepravdi, trpili smo i borili se, nalazili načine da se izborimo sa svim nedaćama, ne želeći nikada povlačiti radikalne poteze.

Današnji susret u Bijeljini prelio je čašu. Danima nas upozoravaju da će nam se desiti loše stvari i da se nalazimo na nečijem "piku" . Zašto i zbog čega zaista ne znamo, ali je današnje suđenje sudije Dragana Petrovića iz Banja Luke, pokazalo da su svi oni koji su nas upozoravali bili u pravu.

Dva detalja sa utakmice zorno pokazuju različite kriterije ovog sudije, koji je danas pokazao zašto je jako brzo nestao sa FIFA liste.

Situacija broj jedan je remplanje rame o rame napadača Radnika i našeg Marka Perišića. Petrović nije puno razmišljao, nego je odmah pokazao crveni karton našem igraču i tako nas oslabio za nastavak meča. Potom je nastavio sa perfidnom arbitražom, a sve je kulminiralo nedosuđenim kaznenim udarcem u finišu susreta za naš tim, što se jasno vidi na snimku.

Pritom, moramo istaći da naredni susret igramo u Krupi na Vrbasu izuzetno bitnu utakmicu za oba kluba, a tu nećemo moći računati na danas isključene Marka Perišića i Semira Bajraktarević, a sasvim "slučajno" su svoje treće žute kartone dobili Đoko Milović i Ivan Čurjurić, pa ni oni neće biti na raspolaganju treneru Petroviću.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik niko ne treba pomagati na bilo kakav nečasan naćin, sve sto tražimo je prilika da se borimo za svoje ciljeve u duhu fair-playa.

Ako to ne možemo, bilo bi pošteno da nas neko obavijesti o tome, pa da znamo šta i kako dalje", saopštili su iz Olimpika, a sporne detalje koje su naveli u saopštenju možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.