Olimpik poražen u Bijeljini: Đurićeva golčina ostavila Radnik u životu

Derbi začelja 31. kola PLBiH

Olimpik poražen u Bijeljini: Đurićeva golčina ostavila Radnik u životu

H. Zilić

Veoma bitan meč u borbi za opstanak u 31. kolu Premijer lige BiH odigrali su Radnik i Olimpik. Konačan rezultat je glasio 1:0 za domaće.

Uvodne minute meča nisu ponudile mnogo uzbuđenja.

Prvu priliku smo vidjeli u desetoj minuti. Čurjurić je pokušao za goste, ali Bilobrk brani njegov udarac. Pet minuta kasnije prijeti Radnik preko Mekića, ali odbrana Olimpika sigurna.

U 21 minuti Perišić je dobio crveni karton nakon prekršaja nad Motikom i gosti su ostali sa igračem manje. Igrači Olimpika su bili u nevjerici nakon ove sduijske odluke. Protestvovali su čini se opravdano, ali uzalud.

Nakon isključenja gostujućeg igrača, Radnik je imao dvije dobre prilike, ali golman Hadžić je sjajno intervenisao.

Oglasi

U 35. minuti ipak gol za domaće. Đurić je pogodio za 1:0. Nakon kornera loptu je zakucao pod prečku gola Olimpika.

U nastavku Radnik prvi prijeti. Opet u glavnim ulogama Vušurević i Hadžić, međutim golman Olimpika ponovo izlazi kao pobjednik.

U 60. minuti nova dobra prilika za Radnik. Pokušao je Motika, ali Hadžić još jednom odličan na golu gostiju. Nakon toga još par lijepih akcija domaćina, ali bez konkretne završnice.

Igrala se 84. minuta odlična akcija domaćih, Jelić je izašao sam pred golmana Hadžića, koji još jednom fenomenalno brani u ovom susretu.

Oglasi

Pred kraj meča gostujući igrači su napustili teren, ali brzo su se vratili. Bili su nezadovoljni sudijskim odlukama.

Do kraja je ostalo 1:0.

RADNIK - OLMIPIK 1:0  ( Đurić 35'

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Bilobrk, Simonović, Sušić, Filipović, Mekić, Popara, Karić, Vušurović, Đurić, Motika, Šubert.

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Horić, Osmanović, Čurjurić, Karić, Isić, Perišić, Gavrić, Hadćanović, Šišić.

Promo

Top Komentari

Ajax11
Sarajevo mora Radnik da dobije a Olimpiku da pusti 3 boda, pa makar malo osakatili ove genocidaše! A Zeljo neka bude jasno što i svi mrze! Protiv Veleza zapeli a Borcu se naguz…samo za licencu w
9 2
kobe24
Niste se trebali vraćat, sve im yebem četaljsko
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi