Biće to iskorak u karijeru za vezistu Mladosti

Hiroš na ljeto pravi sjajan transfer

Samir Mlaćo

Mladost je jučer i zvanično osigurala opstanak, a na ljeto će gotovo sigurno ostati bez ponajboljeg igrača Amera Hiroša (24).

Hiroš se protekli prelazni rok dovodio u vezu sa FK Sarajevo, no transfer se nije desio.

Odlučio je da ostane u Doboju Kaknju i pomogne Mladosti u borbi za opstanak

Ipak, sada je odlazak neminovan. Ugovor mu ističe i njegov novi klub će prema svemu sudeći biti NK Osijek.

Prema nezvaničnim informacijama, Hiroš bi tokom ove sedmice trebao otputovati u Osijek kako bi obavio ljekarske preglede, a zatim i potpisao ugovor sa ambicioznim članom 1. HNL.

Hiroš je jučer protiv Sarajeva dobio i crveni karton, pa neće biti u konkurenciji za duel sa Širokim Brijegom u narednom kolu. Posljednji meč odigrat će vjerovatno protiv Veleža.

Ove sezone u dresu Mladosti upisao je 23 nastupa uz sedam pogodaka i dvije asistencije.

Ponikao je u FK Željezničar, a nastupao je na posudbi u Goraždu, da bi se kasnije okušao i u FK Olimpik.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osijek koji sa klupe predvodi Nenad Bjelica sezonu u 1. HNL će okončati na drugom mjesto, a ove sezone vodio je žestoku bitku sa Dinamom, no na kraju je ipak pokleknuo.

Planovi za narednu sezonu su također veliki i nema sumnje da će Hiroš ukoliko potpiše ugovor napraviti pravi potez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.