Rođeni na korak do Evrope

Velež pozvao navijače pred važan meč sa Slobodom

Samir Mlaćo

Velež se nalazi na pragu plasmana u Evropu, no ništa nije gotovo.

Rođeni do kraja imaju još dvije utakmice, a u nedjelju ih čeka prvi izazov.

Rival će biti Sloboda sa početkom od 17 sati.

Iz redova Mostaraca pozvali su navijače da kupe donatorsku kartu i pomognu klubu na putu do velikog uspjeha.

"S obzirom na tabelu m:tel Premijer lige BiH, koja pokazuje da je FK Velež na 3. mjestu sa 55 osvojenih bodova, što je dva više od pratilaca NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski (53), pobjeda u navedenoj utakmici dovodi nas na korak od povratka u evropska takmičenja!

Mi, Rođeni, najbolje znamo kroz kakva smo sva iskušenja prošli kako bi došli u poziciju da se opet borimo za sami vrh tabele, a samim tim i za povratak na evropsku scenu, gdje je Velež zadnji put igrao 7. decembra 1988. godine, u okviru osmine finala Kupa UEFA, kada je u Mostaru gostovao Hearts iz Škotske. Rođeni su golovima Semira Tuce i Vladimira Gudelja slavili 2:1, što nije bilo dovoljno s obzirom da je u prvoj utakmici Hearts slavio rezultatom 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do ove prilike došli smo svi zajedno, velikim trudom, radom, ogromnim ulaganjem i ogromnom podrškom navijača. Zato Vas ovim putem pozivamo da zajedničkim snagama i kupovinom donatorske karte za gore navedenu utakmicu, podržite Rođene u borbi za Evropu!", istakli su iz FK Velež.

Podsjetimo, Rođeni su trenutno na trećem mjestu sa 55 osvojenih bodova, a nakon Slobode preostaje im još duel sa Mladosti Doboj Kakanj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.