Dudić: Mi smo šampioni u pravljenju glupih penala i o tome se može film snimiti

Trener Veleža nakon remiija protiv Tuzla Cityja

Dudić: Mi smo šampioni u pravljenju glupih penala i o tome se može film snimiti

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža danas su u gostima remizirali protiv Tuzla Cityja (1:1) u meču 31. kola Premijer lige BiH.

Velež je imao prednost od 36. minuti kada je pogodak postigao Dejan Georgijević. Gosti su početkom drugog dijela imali još dvije velike šanse, ali gola nije bilo.

Na kraju je Tuzla City u 76. minuti uspio da dođe do poravnanja. Radović je skrivio penal, a siguran s bijele tačke za 1:1 bio je Ubiparip.

Domaći su mogli i do potpunog preokreta do kraja jer je Nukić promašio dvije velike šanse, ali na kraju je ostalo 1:1.

Nakon utakmice trener gostiju Feđa Dudić nije bio previše zadovoljan igrom svoje ekipe u nastavku, a pogotovo načinom na koji su skrivili penal.

"Ne znam šta da kažem niti sam zadovoljan niti nezadovolja rezultatom. Prvo poluvrijeme bilo je teško igrati jer je bilo sparno i ni mi, a ni Tuzla City nije ništa napravio. U 36. minuti uspjeli smo ukrasti jednu loptu i doći do gola iz kontre što je i bila naša igra danas", kaže Dudić za Moja TV i nastavlja.

Oglasi

"Na poluvreemnu smo se dogovorili da ponovo čekamo naše šanse i greške protivnika. Imali smo ta dva zicera preko Brandaa i Ćosića, ali nismo zabili gol. Na kraju su oni izjednačili iz penala. Mi smo šampioni u pravljenju glupih penala. Kakve smo penale napravili ove sezone može se snimiti film".

"Ovo je jedan bod bliže Evropi i nadam se da ćemo do kraja uspjeti da izborimo naš cilj i naplatimo sav ovaj trud iz ove sezone. Naredno kolo je cilj pobjeda, ali prije svega moramo dobro da se odmorimo".

Velež je ostao treći na tabeli sa 55 bodova, dok je Tuzla City i dalje šesti i sada ima 48 bodova.

Rođeni će u narednom kolu na svom terenu ugostiti ekipu Slobode, dok će sezonu 2020/2021 okončati na gostovanju u Doboju kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Feđa Dudić je ekipu Veleža preuzeo u augustu 2019. godine i za sada sa velikim uspjehom je trener ovog tima. Velež pod njegovim vodstvom ne zna za poraz u ligi na posljednjih 18 susreta, a zadnji poraz Rođeni su doživjeli još u oktobru mjesecu.

U svojoj igračkoj karijeri nosio je dresove Travnika, Željezničara, Varaždina, GOŠK-a, Novog Pazara, Slavije i gradačačke Zvijezde u kojoj je 2016. godine okačio kopačke o klin.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Vi ste glupe i zaostale seljacine
4 15
Zaccheroni
Dobro je rođeni,imamo sve u svojim nogama. Vjerujem u Dudica i ove igrace. VI STE PONOS HERCEGOVINE,VFC
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi