Revija promašaja u finišu i remi Tuzla Cityja i Veleža u Banovića

Meč završio rezultatom 1:1

Revija promašaja u finišu i remi Tuzla Cityja i Veleža u Banovića

Endin Čaušević

Tuzla City i Velež danas su remizirali u Banovićma (1:1) u meču 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City i Velež odigrali su danas zanimljivu utakmicu u Banovićima. Poznato je da je Tuzla City ugostio Rođene na ovom terenu jer se u istom terminu na Tušnju igrala utakmica Sloboda - Široki Brijeg.

Domaći tim je nešto bolje otvorio današnju utakmicu i zaprijetio je u dva navrata preko Mešinovića i Džafića, ali gola nije bilo.

Velež je nakon toga zaigrao nešto bolje i u 36. minuti meča gosti iz Mostara uspjeli su da povedu sa 1:0.

U centru pažnje našao se napadač gostiju Dejan Georgijević koji je sjajnim udarcem uspio da savlada golmana Tuzla Cityja i pogodi za 1:0.

Tuzla City je pokušao početkom drugog gola da se vrati brzo u meč. Domaći su krenuli dosta ofanzivno što je ostavilo dosta prostora za kontre ekipe Veleža.

Oglasi

Rođeni su u 58. minuti imali odličnu šansu da udvostruče svoju prednost. Brandao je izašao sam ispred Fejzića, ali je golman Tuzla Cityja uspio da odbrani njegov udarac i spasi svoj tim.

Dobru šansu gosti su imali i u 71. minuti. Nakon nove kontre Georgijević je ostavio loptu za Ferreyru koji veoma loše šutira s vrha kaznenog prostora.

Tuzla City je uspio u 76. minuti da izjednači na 1:1. Radović je srušio Mišića u kaznenom prostoru, a Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je preuzeo rezervista Vojo Ubiparip koji je uspio da savlada Bogdanovića i poravna na 1:1.

U 81. minuti nova dobra šansa za Velež. Radović je centrirao iz prekida, Hasanović je pokušao glavom, ali lopta ide preko gola. Nakon toga Tuzla City je krenuo ekspresno u konru.

Oglasi

Nukić se našao sam ispred gola Rođenih i izašao je ispred Bogdanovića koji je krajnjim naporom uspio da odbrani njegov udarac i spasi Velež.

Samo četiri minute kasnije ponovo velika šansa za domaći tim. U prilici je ponovo bio Nukić koji je sa nekoliko metara šutirao preko gola mostarskog kluba.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijh prilika na ovom meču, te je na kraju ostalo 1:1.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Tuzla City - Velež 1:1 (Ubiparip p 76'/Georgijević 36')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Barišić, Lučić, Nukić, Mehidić, Džafić, Karjašević, Mešinović, Doffo, Mišić, Badji.

Velež: Bogdanović, Dario, Zeljković, Cheshmedjiev, Hasanović, Ovčina, Vehabović, Radovac, Cvijanović, Brandao i Georgijević.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nidjeveze
Kriv za penale protiv Borca i sada protiv Tuzle.
4 2
user1605368976
Drugi penal pravi mamicu j o svoju.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi