Foto - EPA

Naći će se pred Sudom BiH

SIPA privela Zorana Mamića

Midhat Šljivak

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su jutros nekadašnjeg trenera zagrebačkog Dinama Zorana Mamića.

Hrvatski stručnjak za kojim je Interpol nedavno raspisao međunarodnu potjernicu priveden je jutros u Međugorju i danas će mu biti održano ročište pred Sudom Bosne i Hercegovine.

Ako se dokaže da Mamić ima validne dokumente o posjedovanju bh. državljanstva, on neće moći biti izručen Hrvatskoj, gdje ga čeka višegodišnja zatvorska kazna.

U slučaju da se ispostavi kako 49-godišnji trener nema bh. dokumente, Hrvatska će imati rok od 40 dana da dostavi dokumentaciju o izručenju.

Mamić je osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog davanja mita, neplaćanje poreznih obaveza, te za podjelu novca od transfera Dejana Lovrena.

On je prije nekoliko sedmica stigao u Bosnu i Hercegovinu i najavio je kako želi zatvorsku kaznu odslužiti u našoj zemlji.

Pored Zorana njegov brat Zdravko Mamić je osuđen na šest i po godina zatvora i mora vratiti 52 miliona kuna. Damir Vrbanović je osuđen na tri godine.

Zoran Mamić je po izricanju presude napustio redove zagrebačkog Dinama kojeg je predvodio do najvćećih uspjeha ove sezone.

U zagrebačkom klubu je radio i u periodu od 2013. do 2016. godine, a radio je još u Al Nassru, Al Ainu i Al Hilalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.