Foto - Instagram

James Ali Bashir tvrdi da se Ukrajinac vraća

Trener Vladimira Klička najavljuje veliki povratak: Postat će najstariji šampion u historiji

Midhat Šljivak

Vladimir Kličko nekada je vladao teškom kategorijom, a njegov bivši trener James Ali Bashir tvrdi da će se Dr. Steelhammer ponovo vratiti u ring.

Ali Bashir je u razgovoru za ukrajinske medije istakao da vjeruje u povratak nekadašnjeg šampiona, pa čak i u osvajanje titule prvaka svijeta.

"Dvije ili tri godine govorim da će se Vladimir vratiti u ring. Svi su me ismijavali i šta ćemo sad? Više nikome nije smiješno! Znam dobro Vladimira Klička, imam sjajan odnos sa njim", rekao je Bashir i nastavio je:

"Proteklih godina sam stalno dolazio u Ukrajinu. Gledao sam ga kako trenira i pitao sam se zašto trenira ako se ne namjerava vratiti? Trenira žestoko i uvjeren sam kako će Vladimir srušiti rekord Georgea Foremana i postat će najstariji šampion svijeta teške kategorije svih vremena. Uvjeren sam da će se vratiti i pobijediti bilo koga od velike trojke - Joshua, Fury i Wilder", istakao je Bashir.

Vladimir Kličko je trenutno 45-godišnjak. U bogatoj karijeri gdje je deceniju i po dominirao svjestskim boksom ima odrađenih 69 borbi i 64 pobjede, od čega je 54 nokautom.

Pet puta je Dr. Steelhammer ring napuštao poražen. Sa trona ga je skinuo Tyson Fury 2015. godine, a nepune dvije godine kasnije nokautiran je od Anthonyja Joshue u spektakularnom meču i to mu je bila posljedna borba karijere.

Podsjetimo, rekord kao najstariji šampion svijeta teške kategorije svih vremena drži legendarni George Foreman koji je 1994. godine postao šampion pobjedom nad Michaelom Moorerom i imao je 45 godina i 99 dana.

Šampionski pojas je u rukama imao sa 46 godina i 169 dana starosti, a jedini koji ga je nadmašio je Bernard Hopkins koji je imao 48 godina kada je uzeo pojas poluteške kategorije 2013. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.