Prije četiri godine u čudesnom meču Joshua je poslao Klička u penziju
Foto - EPA

Fenomenalan meč i pobjeda Joshue

Prije četiri godine u čudesnom meču Joshua je poslao Klička u penziju

Midhat Šljivak

Legendarni Ukrajinac Vladimir Kličko prije tačno četiri godine je odradio svoju posljednju borbu u profesionalnoj karijeri.

Bokserska legenda je svoj posljednji meč odradila na ispunjenom Wembleyju u Londonu, a s druge strane ringa bio je novi vlasnik pojaseva najboljeg na svijetu - Anthony Joshua.

Kličko se u ring vratio nakon godinu i po i poraza od Tysona Furyja kojim je zaustavljena njegova dominacija u svijetu teške kategorije koja je trajala više od deceniju.

Ukrajinskog boksera su mnogi optuživali da je birao slabe protivnike koje je lako rješavao i njegove borbe su smatrane dosadnim i neatraktivnim.

Ipak, Dr. Steelhammer je u meču s Joshuom u 41. godini života pokazao da se radi o zaista čudesnom bokseru i mnogo mlađem rivalu je priredio pravi rat u ringu.

Obojica su brutalno pogađali od prve minute. Bio je to zaista čudesan boks, Kličku se brojalo u petoj rundi nakon sjajne serije Anthonyja Joshue, a zatim se umalo desio veliki preokret.

Izgubio je AJ snagu krajem ove runde. Iskoristio je to Kličko da napadne, a u šestoj rundi je poslao Britanca na pod, no uspio je nastaviti.

A onda u 11. rundi spektakl. Joshua prvo strašnim uppercutom pogađa Klička, da bi potom uslijedila serija udaraca i sudija je prekinuo meč, te je AJ stigao do najveće pobjede u karijeri.

Joshua je odbranio naslove prvaka svijeta, a ispostavilo se da je ovaj fantastični obračun na kultnom stadion bio posljednji u karijeri velikog Vladimira Klička, iako se potom često povezivao s povratkom u ring. To se ipak na kraju nikad nije desilo i on danas uživa u zasluženoj penziji.

Vladimir Kličko je veliku karijeru završio s omjerom 64-5 i ostat će upamćen kao veliki šampion kojem dugo niko ništa nije mogao napraviti i koji je jedan od najdominantnijih šampiona u historiji.

Top Komentari

DanteDMC
Šteta samo što nije imao petlju za revanš. Mislim da bi ga V.K dobio.
3 1
Saimai1316
Ja ipak mislim da oni koji prate i poznaju boks da ce Klicko biti upamcen kao covjek koji je izgubio titulu prvi put kad je naletio na pravog borca,sve ono prije Joshue su bili amateri na neki nacin,uglavnom nijedan nije bio dorastao da se bori sa njim a borbe su prilicno birali i on i brat mu,
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi