NK Široki Brijeg se oglasio

"Nemamo veze sa namještanjem utakmica"

Edmir Škorić

Jučer je njemačka televizijska kuća ARD objavila vijest o navodnom namještanju prve utakmice prvog pretkola Evropske lige Olimpija-Široki Brijeg (0:2), a sa Pecare su putem službene internet stranice demantirali takve navode.

NK Široki Brijeg u saopćenju objavljenom na službenim stranicama kluba demantirao je te navode.

"U dvije utakmice apsolutno smo nadigrali Olimpiju i zasluženo prošli dalje. Sportskom borbom došli smo i do 2:2 rezultata protiv Austrije u Beču u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige. Lansiranjem vijesti ARD-a prije naše uzvratne utakmice u četvrtak nanosi se velika šteta našem klubu i pokušava skrenuti pozornost s priprema za utakmicu. Odlučno odbacujemo svaku pomisao da klub ima ikakve veze s namještanjem rezultata spomenute utakmice", saopćeno je iz kluba, koji je pozvao mjerodavna tijela UEFA-e i državna tijela da istraže sve indicije ako one postoje.

Podsjetimo, jučer smo kontaktirali i šefa stručnog štaba Širokog Brijega, Ivu Ištuka, koji nam je kazao:

"Nemam pojma o tome i evo prvi put to čujem od vas. Mogu vam garantovati da Široki Brijeg nema veze sa takvim navodima. Naprotiv, mi izbjegavamo takve stvari i oštro ih osuđujemo. Odigrali smo pošteno te utakmice sa Olimpijom i zasluženo smo prošli dalje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.