Foto - Screenshot

Caleb Swanigan zaprepastio sve

NBA košarkaš na terenu nije bio godinu dana i dogurao je do gotovo 200 kilograma

Midhat Šljivak

Bivši košarkaš Portland Trail Blazersa Caleb Swanigan prije godinu dana je odigrao svoju posljednju NBA utakmicu.

Ovaj 24-godišnji košarkaš ostao je bez ugovora na kraju prošle sezone, a godinu dana kasnije Caleb izgleda neprepoznatljivo.

Swanigan se pojavio pred sudom u Indiani pod optužbama za nedozvoljeno posjedovanje marihuane, zbog čega je u decembru prošle godine i uhapšen.

Međutim, ono što je sve šokiralo je njegova kilaža. Dogurao je ovaj košarkaš na težinu od gotovo 200 kilograma i niko ne bi mogao ni na slutiti da je ovaj momak samo prije godinu dana igrao košarku.

Nije ovo prvi put da Swanigan ima problema sa kilažom. Sa 13 godina je imao 160 kilograma na visinu od 188 centimetara.

Zbog toga je zaradio i nadimak 'Veliki', ali je u tinejdžerskim danima doživio veliku transformaciju i postao je koledž zvijezda na univerzitetu Purdue.

U NBA ligu je stigao 2017. godine. Izabran je kao 26. pik od Portland Trail Blazersa, a pored ovog tima igrao je još za Sacramento Kingse.

Swanigan je u karijeri na omjeru od 2.4 poena po utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.