LA Lakerse i Portland Trail Blazerse čeka velika drama u posljednjem meču regularnog dijela

Večeras odigrano pet mečeva

LA Lakerse i Portland Trail Blazerse čeka velika drama u posljednjem meču regularnog dijela

A. Čaušević

Pet mečeva NBA lige igrano je u terminu koji odlično odgovora ljubiteljima najbolje košarke s evropskog kontinenta. 

LA Lakersi su ostali u igri za play-off nakon što su u gostima pobijedili Indiana Pacerse rezultatom 115:122 u vrlo uzbudljivoj utakmici.

Aktuelni šampion je imao prednost od osam razlike iz prve dionice (28:36). Pacersi su su uspjevali držati korak, ali su popularni Jezeraši na kraju slavili vrlo važan trijumf.

Gost su do pobjede predvodile dvije najveće zvijezde ekipe. Anthony Davies je meč završio s double-double učinkom od 28 poena i 10 skokova, dok je LeBron James imao 24 poena.

Kod poraženih Pacersa koji sada drže 10. mjesto Istoka i u borbi su za play-in sa učinkom od od 28 poena i 12 asistencija se istkaao Caris LeVert.

Lakersi su trenutno sedmi na Zapadu, a pred posljednji meč regularnog dijela imaju isti omjer kao šestoplasirani Portland Trail Blazersi (41-30).

U posljednjem susretu regularnog dijela Lakersi će igrati protiv New Orleans Pelicansa, dok Trail Blazerse očekuje duela sa Denver Nuggetsima.

Od ostalih mečeva treba izdvojiti duel New York Knicksa i Charlotte Hornetsa. Domaći su u Madison Square Gardenu slavili poslije produžetka 118:109, a impresivan s triple-double učinkom od 33 poena, 10 skokova i 13 asistencija bio je sjajni Julius Randle.

Rezultati:

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 105:91
Indiana – Los Angeles Lakers 115:122
New York Knicks – Charlotte Hornets 118:109 (pp)
Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 108:124
San Antonio Spurs – Pheonix Suns 103:140

Top Komentari

C.Banks
Mislim da ce Dalas bit peti, šesti Lejkersi
0 0
Chico
I ko ce biti sesti ako oba pobijede u zadnjem kolu ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi