Lillard monstruozan, Nurkić skroman u porazu Portlanda

Prekid serije Blazersa

Lillard monstruozan, Nurkić skroman u porazu Portlanda

S. Grebović

Sinoć je širom Sjedinjenih Američkih Država odigrano devet utakmica NBA lige, a za nas je u centru pažnje bio duel između Phoenixa i Portlanda.

Sunsi su nakon velike drame slavili minimalnim rezultatom 118:117. Trail Blazersima nije pomoglo ni fenomenalno izdanje Damiana Lillarda koji je domaćima 'sasuo' 41 poen, a uz to je dodao pet skokova i isto toliko asistencija.

Playmaker ove ekipe je pomoć imao jedino u CJ McCollumu koji ga je pratio sa 27 poena, dok su ostali njihovi saigrači bili samo nijemi posmatrači. To se odnosi i na našeg Jusufa Nurkića koji je ubacio svega sedam koševa. Bh. centar je upisao i osam skokova, te tri asistencije.

U pobjedničkom timu bolji od ostalih bio je Chris Paul sa 26 poena. Blazersi su tako prekinuli seriju od pet vezanih pobjeda, a ovo im je bio tek prvi poraz u zadnjih deset odigranih susreta.

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti i novo sjajno izdanje Giannisa Antetokounmpa, koji je u novoj pobjedi svog Milwaukee Bucksa na gostovanju u Indiani (142:133) ubacio 40 poena.

Bogdan Bogdanović je u trijumfu Atlante nad Orlandom ubacio 26 poena, dok je Jokić ponovo bio najefikasniji u slavlju Denvera nad Minnesotom (114:103) sa 31 postignutim poenom.

Oglasi

Ostali rezultati:

Charlotte - Los Angeles Clippers 90:113

Indiana - Milwaukee 133:142

Atlanta - Orlando 116:93

Miami - Philadelphia 106:94

Oglasi

New York - San Antonio 102:98

Chicago - Toronto 114:102

Memphis - Sacramento 116:110

Minnesota - Denver 103:114

Phoenix - Portland 118:117

Top Komentari

Usamljeni Hashishar
Fenomenalna utakmica Suns Blazers. Bio sam uživo u dvorani. 10 hiljada ljudi!!! Život u Arizoni se vratio skoro skroz u normalu!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi