Imenovan i koordinator Omladinskih projekata

FK Sarajevo odredio četiri skauta za BiH, bit će fokusa i igrače iz Afrike!

Admin Čaušević

FK Sarajevo je odredio četiri skauta koji će za zadatak imati da selektiraju igrače na području Bosne i Hercegovine. 

Iz Bordo kluba su saopštili kako će za selektiranje igrača biti zaduženi Almir Turković, Admir Hasanči, Anes Kozić i Muhamed Plakalo.

Osim toga iz tabora višestrukog prvaka BiH napominju da će uslijediti i fokusiranje na selekcije igrača iz inostranstva, posebno iz Afrike.

"U okviru skauting odjela Akademije FK Sarajevo Asim Ferhatović Hase sa radom počinju četiri skauta koja će u narednom periodu vršiti selekciju mladih igrača na području Bosne i Hercegovine.

Almir Turković, bivši igrač koji je u bordo dresu upisao 112 nastupa postigavši 26 pogodaka do sada je u okviru Omladinskog pogona FK Sarajevo radio sa selekcijama uzrasta od 12 do 16 godina, a posljednju godinu proveo je kao trener U-16 selekcije koja je nastupala u Omladinskoj ligi Federacije.

Admir Hasančić, bivši fudbaler FK Sarajevo koji je odigrao 40 utakmica i postigao šest pogodaka, radi kao trener u Omladinskom pogonu FK Sarajevo, a istakao se uspjesima sa kadetskom selekcijom sa kojom je u više navrata osvajao titule u Omladinskoj Premijer ligi. U narednom periodu Hasančić ostaje trener U-17 selekcije a ujedno će biti zadužen i za selekciju mladih igrača.

Anes Kozić do sada je bio trener U-11 selekcije FK Sarajevo, a od naredne sezone bit će zadužen za selektiranje igrača na području Kantona Sarajevo.

Muhamed Plakalo bit će dio skauting tima za mlađe selekcije, odnosno U-12 i U-13.

Saradnjom sa drugim klubovima i organizacijama poseban fokus bit će i na selekciji internacionalnih igrača, posebno na teritoriji Afrike.

U narednom periodu planiran je nastavak velikog broja aktivnosti u cilju razvoja i afirmacije omladinskog fudbala. FK Sarajevo imenovao je koordinatora Omladinskih projekata Damira Pavlovića", saopšteno je iz Titove 38b.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, ovo je samo jedna u nizu promejna kada su u pitanju omladinske selekcije Sarajeva jer s radom prestaje ŠF Asim Ferhatović Hase te će u budućnosti biti aktivna jedino Akademija FK Sarajevo.

Sarajevo ovog vikenda dočekuje Radnik i nada se kiksu Borca kako bi ostao u utrci za titulu do zadnjeg kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.