Donnarumma u Barceloni?

Raiola Barceloni ponudio svog igrača, tvrdi da s njim mogu da riješe financijsku krizu

Edmir Škorić

Prema pisanju novine AS, slavni agent Mino Raiola ponudio je golmana Gianluigija Donnarummu upravi Barcelone.

Milan je u teškoj situaciji kolo prije kraja Serije A, jer mora da slavi u Bergamu protiv Atalante ako želi u Ligu prvaka. Može i bez pobjede, no onda bi se morali poklopiti ostali rezultati, konkretno Napoli ili Juventus bi morali da izgube.

Ukoliko Milan izbori Ligu prvaka, smatra se da će Donnarumma (22) ostati u klubu, a u protivnom - odlazi. Njemu ugovor ističe u junu, a njegov agent već uveliko pregovara s ostalim klubovima.

Bilo je pregovora s Juventusom, a sada je navodno italijanski čuvar mreže ponuđen Barceloni.

Raiola je prijatelj s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom, pa mu je ponudio Donnarummu i uz to mu predlaže da na taj način rješava djelimično financijsku krizu u klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dakle, Donnarumma bi kao slobodan došao na Camp Nou, a Barcelona bi onda mogla da proda Marc Andre ter Stegena, koji je jako tražen i na cijeni.

Njemu je prije nekoliko godina, kada je imao samo 16 godina, Siniša Mihajlovć pružio priliku u prvom timu Milana i od tada je neizostavan član matičnog kluba. Ipak, navijači su bijesni na njega zbog nedavnih postupaka - prvo fotografija na kojoj se smije u društvu Pepe Reina poslije teškog poraza Milana od Lazija, a zatim i vijest o navodnim pregovorima s Juventusom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.