Roštilj i druženje u Milanellu pred utakmicu sezone za Rossonere

Gostuju Atalanti

Roštilj i druženje u Milanellu pred utakmicu sezone za Rossonere

Endin Čaušević

U subotu se igra posljednje kolo italijanske Serije A u kojem nas očekuje velika borba za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Na Apeninima je već poznato da je Inter novi prvak, te da su u Seriju B ispali Benevento, Crotone i Parma, ali u posljednjem kolu očekuje nas spektakularna borba za Ligu prvaka.

Inter i Atalanta su jedini klubovi koji su uspjeli da osiguraju mjesto u Ligi prvaka naredne sezone, a za preostale dvije pozicije u zadnjem kolu bore se Milan, Atalanta i Juventus.

U najtežoj situaciji je Juventus koji je peti i ima bod manje u odnosu na Napoli i Milan. Stara dama čeka kiks nekog od rivala, ali jasno je da u zadnjem kolu moraju pobijediti Bolognu u gostima.

S druge strane igrači Milana su neočekivano sve zakomplikovali jer su u prošlom kolu osvojili samo bod protiv Cagliarija.

Rossoneri u zadnjem kolu gostuju Atalanti i jasno je da nemaju pravo na kiks. Jedina "utjeha" im je što je Atalanta već osigurala Ligu prvaka, ali jasno je da klub iz Bergama neće tek tako da se preda.

Oglasi

U Milanu su svjesni da je ovo utakmica sezone i žele da se konačno vrate u Ligu prvaka.

Italijanski mediji objavili su da su trener Stefano Pioli i direktor Paolo Maldini odlučili danas da nakon treinga odganizuju roštilj i druženje saigrača kako bi imali što bolju atmosferu u ekipi pred meč u Bergamu.

Pioli želi da što bolje motiviše igrače Milana pred okršaj protiv Atalante i poručio im je da ne smiju na kraju biti najveći gubitnici i nakon veoma dobre sezone ostati bez Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na roštilju su bili i Zlatan Ibrahimović i Matteo Gabbia koji su jedini povrijeđeni igrači Milana u ovom trenutku, te oni neće biti na raspolaganju Pioliju za utakmicu protiv Atalante.

Što se tiče Napolija oni u posljednjem kolu na stadionu Diego Armando Maradona igraju protiv Verone koja rasterećeno ulazi u meč jer se nalaze u sredini tabele.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Dobit Atalantu i ostavit Juve u superligi
2 3
Fan_Barce
Inter i Atalanta osigurali Ligu prvaka ali za ostala dva mjesta se isto bori Atalanta sa Milanom i Juventusom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi