Željezničar gostuje u Mostaru

Šerbo: Idealna prilika da se mladim igračima pruži prilika

Adnan Beganović

U okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru se sastaju Zrinjski i Željezničar.

Ovaj meč od velike je važnosti za domaće koji se bore za izlazak na evropsku scenu, dok za goste nema neki rezultatski značaj.

Svjesni su toga u Željezničaru, pa će priliku vjerovatno dobiti i neki igrači koji do sada nisu mnogo igrali.

"Ponovo utakmica bez rezultatskog značaja što se tiče naše ekipe. Idealna prilika da pružimo šansu još nekim mladim igračima da vidimo u kakavom su stanju i da li se na njih može računati u narednom periodu", rekao je član stručnosg štaba sarajevskog Željezničara Bakir Šerbo.

"Treniramo, potrudit ćemo se da pokušamo napraviti što povoljnii rezultat za naš klub", dodao je Šerbo.

Plavi s Grbavice su jedina ekipa u prvenstvu koja ne zna za pobjedu u drugom dijelu, a posljednji trijumf Željezničar je ostvario upravo u Mostaru u duelu sa Zrinjskim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slavili su tada Plavi rezultatom 2:1, a nakon tog trijumfa uvezali su 14 prvenstvenih mečeva u kojima nisu uspjeli osvojiti tri boda.

Zrinjski je trenutno četvrtoplasirana ekipa prvenstva i još uvijek nisu osigurali nastup u Evropi tako da ih u meču za Željezničarem interesuje samo pobjeda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.