Foto - EPA

Odigrao 15-ak minuta protiv Eibara

Je li Miralem Pjanić odigrao svoje posljednje minute u dresu Barcelone?

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone sezonu u La Ligi završila je pobjedom na gostovanju kod Eibara od 0:1. 

Tim kojeg predvodi Ronald Koeman uspio je sezonu okončati pobjedom protiv već prežaljenog protivnika, a gol za pobjedu postigao je Antoine Griezmann u finišu utakmice.

Koeman je za ovaj meč malo izmiješao karte u ekipi. Počeo je meč u sastavu: Neto, Dest, Araujo, Mingueza, Firpo, De Jong, Busquets, Moriba, Dembele, Trincao, Girezmann.

Na otvaranju drugog poluvremena šansu su dobili Braithwaite, Alba, Umtiti i Puig, a posljednja izmjena bio je Miralem Pjanić.

Ušao je bh. veznjak umjesto Frenkieja de Jonga i postoji velika mogućnost da je odigrao svoj posljednji meč u dresu Barcelone.

Pjanić je na dugačkoj listi igrača koje katalonski klub želi prodati ovog ljeta. To će mu biti saopšteno u narednoj sedmici, a pored njega iste vijesti će saopštiti Martinu Braithwaiteu, Franciscu Trincao, Clementu Lengletu, Samuelu Umtitiju i još nekolicini igrača.

Pjanić je ove sezone nastupio u 30 utakmica. Većinom je šansu za igru dobijao sa klupe i odigrao je nešto manje od 1300 minuta u sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bh. fudbaler se povezuje sa brojnim timovima. Posljednih dana aktuelna je priča o prelasku u Chelsea i PSG, a ranije se povezivao sa Interom, Juventusom i Manchester Cityjem.

Treba svakako istaći da će toko naredne sedmice biti obavljen razgovor i sa trenerom Ronaldom Koemanom i nakon toga će biti određena njegova sudbina u klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.