Messi ne može prežaliti što od dvojice velikana nije uzeo dresove, jednog je "bacio" na zadnjicu

Odavno su u penziji

Messi ne može prežaliti što od dvojice velikana nije uzeo dresove, jednog je "bacio" na zadnjicu

Admin Čaušević

Karijeri Lea Messija se ne nazire kraj iako duže od 15-ak godina igra vrhunski. Na klupskom nivou je postigao sve što je htio, dok na reprezentativnom nedostaje silno željeno Svjetsko prvenstvo s Argentinom.

U svom domu argentinski as ima nevjerovatnu kolekciju dresova koje je razmijenio sa svojim protivnicima tokom dugogodišnje karijere.

Vrlo je često bio i situacijama da njemu prilaze rivali i traže dres, međutim i Messi ima tihu patnju što nije uspio zamijeniti dresove s dvije velike zvijezde.

Kada je Messi počinjao karijeru, njih dvojica su se pripremali za penziju. Odigrali su i nekoliko međusobnih duela. U pitanju su Ronaldo Nazario da Lima i Roberto Carlos.

"Žao mi je što nisam uzeo dres od dva igrača protiv kojih sam igrao na početku svoje karijere. To su Ronaldo i Roberto Carlos. Istina je kako prije nisam vodio računa o tome, ali sada, kada sam stariji, volio bih imati njihove dresove", rekao je Messi.

Oglasi

Jedne prilike Messi je uspio i poniziti legendarnog Carlosa. Bilo je to na stadionu Santiago Bernaeu u El Clasicu tada golobradi mladić je pokretima tijela "bacio" na zadnjicu braziliskog lijevog beka.

Inače, Messi je već napustio Barcelonu i planira se odmoriti prije Copa Americe. Mnogi se pitaju da li će se uopšte više vratiti na Nou Camp obzirom na istek ugovora.

U sezoni koja je pri kraju doživio je novo razočarenje u Ligi prvaka, titula šmapiona Španije ponovo nije osvojena, dok je u vitrine stigao Kup Kralja.

"Osvajanje Kupa je bio poseban trenutak za nas, jer posljednjih nekoliko godina rezultati za klub i nas igrače nisu bili zadovoljajući. Mlada smo ekipa, imamo puno novih igrača i osvajanje Kupa je bio važan trenutak za nas", zaključio je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Otkrio je da je i njegova supruga Antonela zadužena za njegov stil i način oblačenja, dok mu sinovi gaje veliku strast prema fudbalu.

"Nakon porodice fudbal je najveća strast koju gajim u sebi. Oduvijek sam želio igrati, na ulici, na terenu, nebitno. Ne znam je li to malo ludo, ali tako je. Moji sinovi ve vrijeme igraju fudbal, ali po kući, sve živo porazbijaju, iako imamo dvorište za to. Antonela mi bira odjeću koju ću nositi jer nisam baš previše osoba koja bira. Nemam neku posebnu kombinaciju koju volim obući, sve mi je nekako obično", rekao je sjajni Argentinac.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi