Čeka nas velika drama

Tri tima dva mjesta: Sve kombinacije za plasman u Ligu prvaka iz Serije A

Admin Čaušević

U Italiji je već ranije poznato da je Inter prvak, te da Benevento, Crotone i Parma sele u Seriju B.

Osim Intera u Ligi prvaka će igrati i Atalanta, dok će se za preostala dva mjesta boriti Milan, Napoli i Juventus.

Pred posljednjih 90 minuta treće mjesto drži Milan, ali će Rossoneri imati najteži zadatak od svih ekipa jer gostuju odlučnoj Atalanti. Juventus gostujue Bologni, a Napoli dočekuje Veronu. Svi mečevi počinju u 20:45.

Milan i Napoli drže treće i četvrto mjesto sa po 76 bodova, dok je Juventus peti sa 75 bodova i Bianconeri su najtežem položaju.

Milan će u Ligu prvaka ako pobijedi. Može do elitnog takmičenja i remijem s tim da Juventus ili Napoli ne pobijede. Rossonerima odgovara i poraz, ali da Juventus ne pobijedi ili da Napoli izgubi.

Napoli će u Ligu prvaka ukoliko pobijedi. Može i remizirati, ali da Juventus ne pobijedi ili da Milan izgubi. Može i bodom do Lige prvaka, ali da Milan ne pobijedi.

Juventus će u Ligu prvaka u slučaju da pobijedi, ali da Milan i Napoli ne upišu trijumfe. Staroj dami bi odgovarao i bod, ali tada bi Napoli morao izgubiti čak devet golova razlike od Verone, ali i da Milan izgubi od Atalante.

U Evropa ligu plasman ima osiguran Lazio, dok će se za Konferencijsku ligu boriti Roma i Sassuolo. Vučica ima dva boda prednosti i ne smije izgubiti od Spezije na strani, dok Sassuolo dočekuje Lazio i trebaju mu pobjeda ili pobjeda od pet i više golova razlike.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.