FOTO - EPA

Mogao bi ostati u PSG-u

Neočekivani preokret: PSG i Mbappe imaju džentlmenski dogovor

Adnan Beganović

Da li će Kylian Mbappe ostati u PSG-u ili će pak pojačati Real? Pitanje je na koje još uvijek niko ne zna odgovor, a upravo o Mbappeovoj budućnosti se najviše špekuliše u inostranim medijima.

Gotovo da svakog dana po pitanju Mbappeovoe fudbalske budućnosti izlaze nove informacije, no još uvijek službeno se ništa nije dogodilo.

Sjajni francuski ofanzivac je još uvijek član PSG-a, a iako su ga već "preselili" u Real, posljednje informacije govore da bi ipak mogao produžiti ugovor sa francuskim klubom, ali samo kratkoročno, odnosno na godinu ili dvije.

Navodno, novci nisu problem, odnosno Mbappe sa PSG-om ima džentlmenski dogovor prema kojem će potpisati novi ugovor ukoliko klub do 1. avgusta na tržištu pokaže da je spreman napraviti ekipu koja će "pucati" na sve trofeje u narednim godinama.

Ukoliko se pak to ne dogodi, PSG će prodati Mbappea i to Realu, koji bi u ljetnom prelaznom roku trebao biti jako aktivan na tršištu.

Mbappe je prema pisanju francuskih medija odbio četiri ponude PSG-a za produžetak saradnje, no razlog nije bio novac, nego sportski projekat i upravo radi toga postignut je pomenuti džentlmenski doogovor.

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao 2017. godine iz Monaca u transferu vrijednom 120 miliona eura. U ovoj sezoni u Ligue 1 je odigrao 30 utakmica i pritom je postigao 26 pogodaka kojima je dodao sedam asistencija.

Agent tvrdi da su Mbappe i porodica postigli dogovor sa Realom

Francuski i španski mediji mjesecima Mbappea povezuju sa Real Madridom, a nakon svega oglasio se i agent Bruno Satin.

On tvrdi da ima informaciju kako su Mbappe i njegova porodica već postigli dogovor o transferu u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Osjećam da je spreman da ode", rekao je Satin za Canal Plus i nastavio je:

"Imam informaciju kako su Mbappe i njegova porodica već postigli dogovor sa Real Madridom. Ipak, trebat će postići dogovor i sa PSG-om".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.