Zidane govorio o odlasku iz Reala
Foto - EPA

Nakon posljednjeg meča sezone

Zidane govorio o odlasku iz Reala

Midhat Šljivak

Real Madrid nije uspio da osvoji titulu prvaka Španije.

Iako su u posljednjem kolu preokretom savladao Villarreal sa 2:1, tim francuskog stručnjaka nije dočekao kiks Atletica koji je kao gost savladao Valladolid i tako je osvojio naslov prvaka.

U posljednje vrijeme se dosta govorilo o odlasku Zidanea sa klupe Reala, a on je nakon večerašnjeg meča govorio o tome.

"Razgovarat ću sa klubom u narednih nekoliko dana. Odluku neću odmah donijeti i sve ćete znati nakon razgovora", saopštio je Zidane nakon posljednje ovosezonske utakmice.

Sada Kraljevi čekaju odluku sjajnog francuskog stručnjaka, a ako se odluči na odlazak, Real već ima spremnu zamjenu.

Ugledni Fabrizio Romano navodi da bi klupu madridskog velikana umjesto Zidanea mogao preuzeti italijanski stručnjak Max Allegri.

Ovo je legendarnom francuskom stručnjaku drugi mandat na klupi kraljevskog kluba, a započeo ga je u martu 2019. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, za razliku od prvog (2016-2018) u kojem je osvojio tri trofeja Lige prvaka, La Ligu, dve UEFA i španska Superkupa, te FIFA svjetsko prvenstvo za klubove, ovog puta je došao samo jedan trofej.

Real je pod njegovim vodstvom prošle sezone osvojio titulu prvaka Španije, dok su ove sezone ostali bez trofeja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Zizu ti si vrh kao igrac po mom ukusu najbolji koji je igrao ovaj sport kao trener medju top pet sigurno znas da radis sa zvijezdama tk se vidi izvukao si maksimum po meni real sa ovom ekipom bez pojacanja na kraju ispala dobra sezona jedina zamjerka po meni bojazljivo odigrao protiv chelsea pogotovo u drugoj utakmici gdje je fulio sa hazardom i ramosom ali ok je cestitam i volio bi da dobije sezonu sa pojacanjima koje on zeli pa da vidimo kakav bi bio
4 0
Mele
Idi u Juve Zizi, napravi nesto i u Italiji, pusti Alegrija da se okusa tu malo, da vidimo sta on moze.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi