Bayernova gol mašina

Lewandowski srušio još jedan rekord o kojem se nije puno govorilo

Edmir Škorić

Bayernov napadač Robert Lewandowski u subotu je nadmašio rekord Gerda Mullera, pošto je postigao gol u visokoj pobjedi nad Augsburgom.

U 90. minuti je Poljak zatresao mrežu i tako stigao do 41. gola u ovoj sezoni Bundeslige, nadmašivši Mullerovih 40 golova u sezoni 1971/72.

"Nemam riječi. 90 minuta sam pokušavao zabiti, apsolutno sam sve činio i uspio sam u 90. minuti. Presretan sam", poručio je Lewandowski nakon rekorda i dodao je:

"Nisam bio ljut tokom utakmice, ali sam bio razočaran. Pitao sam se zašto me danas ne ide. Ali, zahvaljujući mom timu došao je rekord, koji je i njihov".

Do gola je došao doslovno u posljednjim sekundama utakmice.

"Vidio sam da će Leroy da šutira i samo sam se namjestio na pravi način. Naravno, želio sam i ranije postići gol, ali znao sam da će šansa kad-tad doći. Hvala saigračima na svemu", rekao je Lewandowski.

Lewandowski je u dresu Bayerna odigrao ukupno 329 utakmica i zabio je nevjerovatna 294 gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

To nije jedini rekord koji je srušio nevjerovatni Poljak. Postao je prvi igrač Bundeslige koji je četiri sezone u nizu završio kao najbolji strijelac lige.

Ako Lewandowski ostane u Njemačkoj sljedećih nekoliko sezona, možda će doći u situaciju da sruši još jedan rekord Gerda Mullera, čije se postignuće čini nemogućim, i tako postane najbolji strijelac Bundeslige u povijesti. Legendarni njemački napadač postigao je 365 golova. Poljaku nedostaje 87 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.