Scene koje na najbolji način opisuju odnos Flicka i Salihamidžića!

Uspješni trener se oprostio od Bavarca

Scene koje na najbolji način opisuju odnos Flicka i Salihamidžića!

A. Čaušević

Bayern je sezonu završio pobjedom nad Augsburgom s 5:2. Na Allianz Areni viđeno je i nekoliko oproštaja od Bavaraca. 

Najtrofejniji njemački klub nakon višegodišnjeg igranja napuštaju David Alaba, Jerome Boateng, otišao je i trofejni trener Hansi Flick.

Proteklih mjeseci dosta se pisalo i špekulisalo o odnosu Flicka sa Hasanom Salihamidžićem, a da ima tačnosti u svemu pokazuje i zajednička fotografija prilikom oproštaja.

Dok je Brazzo s igračima bio koliko-toliko nasmijan, na zajedničkoj fotografiji s Flickom je zamišljeno gledao u pod, dok i treneru nije bilo do smijeha.

Flick Bayern napušta sa sedam osvojenih trofeja, uključujući Ligu prvaka prošle sezone. Naredni njegov angažman je prema svemu sudeći klupa reprezentacije Njemačka.

Club legends who won it all 🏆 Bayern honor David Alaba, Jerome Boateng, Javi Martinez and Hansi Flick in their last game ❤️

Posted by Bleacher Report Football on Saturday, May 22, 2021
Oglasi

Tenzije između Flicka i Salihamidžića su dožvijele počele krajem marta i početkom aprila. Treneru se nisu sviđali pojedine potezi sportskog direktora te je odlučio da podigne sidro.

Nijemac je zahtjevao veće ovlasti prilikom dovođenja igrača, ali je bivši bh. reprezentativac bio protiv toga pa se sve završilo razlazom između dvije strane.

Inače, Salihamidžić je prije nekoliko dana opet bio na udaru njemačkih medija i to zbog potpunog promašaja s dovođenjem Douglasa Coste iz Juventusa koji je otišao u Gremio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dovođenje 30-godišnjeg Brazilca pokazalo se kao promašaj, a Bild piše da je popularni Brazzo "bacio" 11 miliona eura jer su morali za ovu sezonu pokriti platu ovog fudbalera koju ima u Juventusu.

Pored godišnje plate od 11 miliona eura Bayern je izdvojio još 250.000 eura za njegovu posudbu iz Juventusa. Zbog toga BIld kritikuje Salihamidžića i poručili su da je napravio veliku grešku dovođenjem Brazilca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa mora nekad i fulati što se tiče transfera. Istina je da se malo zeznuo sa Costom, al brate 11 mil. i nije neka para. Kad pogledaš koliko ljudi plate tam neke Haazarde, Griezmane, Dembele, Coutinhe? Šta je onda to? Sve preko 100 mil. i opet šute. A šta je sa Daviesa? Može ga sad lagano unovčiti za min. 100 mil.
11 1
Bosonog bog
I Fadil je bacio na respiratore 10 miliona pa nikom nista
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi