Stiglo saopštenje iz Bordo kluba

FK Sarajevo: "Osuđujemo upad u Trening centar i napad na igrače"

Admin Čaušević

FK Sarajevo se oglasio putem zvanične stranice nakon upada grupe navijača u Trening kampu u Butmiru. 

Bordo klub je navoe da je sve prošlo bez većih posljedica, ali i oštro osudio upad u kamp te i prvotimce sada već bivšeg prvaka BiH.

"Danas je prije zakazanog treninga prvog tima FK Sarajevo u Trening centar Butmir upala grupa mladića, koja je fizički nasrnula na igrače koji su se u momentu tu nalazili. Reakcijom ostalih prisutnih sukob je brzo prekinut bez većih posljedica.

Klub najoštrije osuđuje čin upada u TC i napada na igrače, te informiše javnost da će poduzeti sve pravne i druge korake u cilju zaštite igrača i drugog osoblja.

Zbog narušene sigurnosne situacije, prekinut je današnji trening, a u pitanje je doveden kompletan trenažni proces provotimaca uoči finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u srijedu 26. maja u Zenici.

Rukovodstvo FK Sarajevo svjesno je nezadovoljstva navijača uslijed konačnog rezultata u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, te razumije i podržava svaki vid konstruktivne kritke, ali huliganstvo i fizički obračun sa bilo kim nije dopustiv", poručili su iz Titove 38b.

Do upada je došlo dva dana uoči vrlo važnog meča jer FK Sarajevo u srijedu igra protiv FK Borac u finalu Kupa BiH. Upad je svakako dodatno poljuljao atmosferu u ekipi. 

Kako SportSport.ba saznaje petorica igrača Bordo tima su bili "pošteđeni" i nisu bili na udaru kritika nezadovoljnih pristalica sada već bivšeg prvaka BiH. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Matthias Fanimo je posebno pohvaljen za doprinos koji je dao ekipi prethodnih mjeseci. Kritike su još izbjegli golman Vladan Kovačević, defanzivci Amer Dupovac i Hrvoje Miličević te ove sezone odlični Andrej Đokanović.

Navodno su pojedini fudbaleri zabrinuti za vlastitu sigurnost pa čak razmišljaju o tome da u srijedu ne igraju protiv Borca. Ostaje da se vidi šta će biti u narednim danima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.